Bolu'da Canlı Bomba Operasyonuna 7 Gözaltı

Bolu'da Canlı Bomba Operasyonuna 7 Gözaltı

BOLU'da Polis Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK'nın hücre evine yönelik düzenlenen operasyonda...

BOLU'da Polis Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK'nın hücre evine yönelik düzenlenen operasyonda 2 teröristin ölü olarak ele geçirilmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6'sı üniversite öğrencisi 7 kişi gözaltına alındı.

Geçen perşembe günü Paşaköy Mahallesi Berberler Sokak'ta bulunan sitede bulunan PKK'ya ait hücre evine gece saatlerinde Polis Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Yaşanan çatışmanın ardından PKK'lı iki terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonun devam ettiği saatlerde evi kiralayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi M.E. ve G.Ö. maç oynamak için gittikleri halı sahanın çıkışında Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. İki öğrencinin apartmanda oturan diğer arkadaşlarıyla birlikte halı sahaya maç oynamaya gittikleri sırada operasyonun yapıldığı ortaya çıktı.

İki öğrenci için alınan ek gözaltı süresinin ardından soruşturmayı derinleştiren Terörle Mücadele ekipleri operasyonun yapıldığı binada oturan Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi 4 kişi ile birlikte bir kadını gözaltına alındı. M.E., G.Ö., A.Y, N.A. M.E. ve A.Y. ile D.D adlı kadın polis merkezindeki işlemlerinin ardından "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliye gelişi sırasında polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

CANLI BOMBA YELEĞİ DE BULUNDU

Öldürülen iki teröristin canlı bomba oldukları ve eylem için hazırlık yaptıkları tespit edildi. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'da operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada PKK üyesi iki kişinin eylem için Bolu'ya geldikleri ifade edilerek, "Olay sonrası teröristlerin bulunduğu evde 2 tabanca, 2 kalaşnikof tüfek, 4 adet el yapımı patlayıcı, 4-5 kilo C4 plastik patlayıcı, 2 intihar yeleği, değişik sayıda mühimmat ve mermiler ele geçirildi" denildi.

FOTOĞRAFLI