Bolu'da Usulsüz Dinleme Davasında 3 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Bolu'da Usulsüz Dinleme Davasında 3 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

BOLU'da, dönemin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, aynı şubede görevli komiser Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu'nun,...

BOLU'da, dönemin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, aynı şubede görevli komiser Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu'nun, işadamı İmdat Aslan'ı usulsüz dinledikleri iddiasıyla 27'şer yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanmalarına başlandı.

Geçen yıl 24 Şubat'ta usulsüz dinleme iddialarına ilişkin yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanıklardan Bekir Mutlu, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulunurken, diğer iki sanık katılmadı. 3 sanık için, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği', "haberleşmenin gizliliğini ihlal', "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "iftira" suçlarından 27'şer yıl hapis istenen davanın ilk duruşmasında, aynı zamanda yerel gazetelerde köşe yazıları yazan işadamı İmdat Aslan da müşteki sıfatıyle yer aldı.

İmdat Aslan'ı, herhangi bir suç örgütüyle somut bir bağlantısı olmadığı halde keyfi dinledikleri iddia edilen sanıklardan Bekir Mutlu, kendisini savundu. Bekir Mutlu, "Dinleme işlemini dış ve iç tüm kaynaklar ve istihbari bilgileri değerlendirerek tüm daire görevlileri olarak istişare suriyetle beraber alırız. Bu olayda da yargılanan 3 kişi olarak mahkemeye dinleme talebinde bulunduk. Bu dinleme kararını almamızın sebebi organize suç örgütü lideri olarak o dönem cezaevinde yatan G.Ö. hakkında İmdat Aslan'ın övücü nitelikte tweetler atmasıydı. Biz de İmdat Aslan'ın G.Ö. ile bağlantısını tespit etmek amacıyla dinleme yaptık" dedi.

İmdat Aslan ise "Benim herhangi bir örgütle bağlantım yoktur. G.Ö. ile ilgili attığım tweetler 2014 yılındadır. Benim hakkımdaki dinleme ise 2 yıl önce yani 2012 yılında yapılmıştır. Bu bile durumu göstermektedir. Ayrıca ben dinleme durumunu hissettikten sonra telefonumu kapattım. O zamandan beri cep telefonu kullanmıyorum. Dönemin Emniyet Müdürü, İstihbarat Daire Başkanı ve Valisi'nin konuyla ilgili dinlenmelerini istiyorum. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti dönemin Bolu İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI