Bolu'da evi yanan yaşlı adam konuştu

Bolu'da evi yanan yaşlı adam konuştu
Güncelleme:

Bolu'da sobayı benzinle tutuşturmak isterken evi yanan ve alevlerin arasında kurtarılan kedisiyle Türkiye'yi ağlatan Ali dedeye ziyaretçi akını...

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde sobayı benzinle tutuşturmak isterken evde yangın çıkmasına neden olan yaşlı adam, alevlerin arasından itfaiye tarafından kurtarılan kedisiyle gözyaşları içinde evinin yanışını izlemişti.

Tam o sırada çekilen fotoğraf ise Türkiye'nin gündemine oturan Ali Meşe, tedavi gördüğü hastanede ziyaretçi akınına uğradı. Yangından kurtarılan Sarı Kızım, Meşe’ye hastanede teslim edildi.
 
Bolu’nun Mudurnu İlçesi Ordular Köyü’nde geçen salı günü 86 yaşındaki Ali Meşe, evindeki sobayı benzinle tutuşturmak isterken yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında, ahşap ev kül oldu. İtfaiye erleri Meşe’nin 3 kedisinden sadece 'Sarı Kızım’ı kurtarabildi. Meşe’nin Sarı Kızım’a sarılırken çekilen fotoğrafı ise büyük yankı uyandırdı.

Tansiyon ve KOAH hastası Ali Meşe 3 çocuk babası. 68 yaşındaki eşi Fahriye Öztürk doğuştan yüzde 75 zihinsel engelli. 35 senedir evliler, 30 yıldır yanan evde yaşıyorlar. Evin en küçüğü 26 yaşındaki oğulları da sinir hastalığı nedeniyle yüzde 40 engelli olan Mustafa... Diğer büyük kardeşler Bolu’da yaşadığı için Mustafa, anne ve babasına göz kulak oluyor. Büyük oğlu Ahmet Meşe, Habertürk’e yaptığı açıklamada “Annemle babam maddiyattan dolayı resmi nikâh kıyamamışlar. Dini nikâhlılar. 35-36 senelik evliler. Babamın 65 yaş maaşı, annem ve kardeşimin engelli maaşları var” dedi.

TAVUKLARI DA YANDI

Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre yangından son anda kurtulan Meşe, evde beslediği 3 kediyi kurtarmaya çalıştığını anlattı: “En sevdiğim küçük sarı bir kedim vardı. Onu alıp çıkabildim. Diğerlerini bulamadım. Galiba biri daha kurtulmuş yangından ama bir kedim yanmış. Sarı kedimi çok severdim. Onu kurtardığım için çok mutluyum. Ben yediğim yemeği bile birini kendim yer, birini kedilerime verirdim. Tavuklarım ve horozum vardı. Onlar da yanmış. Çok üzüldüm.” Konuşma ve duyma zorluğu da yaşayan Meşe, kimliği ve 3 bin TL paranın da yandığını söyledi.

Etiketler sarı kız ali dede