Bu sefer de icra memuru oldular (!)

Bu sefer de icra memuru oldular (!)

Telefon dolandırıcıları, polis ve terör yalanlarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaşları icra memuru ve avukat olarak kandıran dolandırıcılar çoğu kişiyi mağdur ediyor.

Telefon dolandırıcıları her geçen gün yeni bir yöntem buluyor. Şimdi de, icra memuru ve avukat adı kullanılarak dolandırıcılık yapılıyor. İzmir’deki bir avukatın adını kullanan dolandırıcılar, aradıkları kişiye sağlık sigortası şirketine olan borcu olduğunu söylüyor. Sahte icra memuru ve sahte avukatın yaptığı organizasyona kanan çoğu kişi, ilk fırsatta para bulmak için sağa sola başvuruyor.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre İzmir Barosu’na üye avukat Tülin Türk Uygan’ı, dün ve önceki gün çeşitli il ve ilçelerden çok sayıda kişi telefonla aradı. Ayvalık, Ödemiş ve İstanbul’da bulunan kişilerin Uygan’a yönelttikleri soru şuydu: “Benim hakkımda icra takibi başlatılmış. Sizin adınız veriliyor. Doğru mu bu?.” Av. Uygan, kendisinin bir işlem yapmadığını söyledikten sonra olayı araştırmaya başladı. Sonuçta, bir dolandırıcılık şebekesinin devrede olduğunu ortaya çıkardı.

SİGORTA ŞİRKETİ İCRA TAKİBİ YAPTI

Buna göre, Türkiye’nin hemen her tarafından insanları arayan şebekenin ilk elamanı kendisini İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görevli icra memuru olarak tanıtıyor. 05453035100 numaralı hattı kullanan bu kişi, telefonun diğer ucundaki kişiye, ‘Asistan Sağlık Sigortası şirketine borcunuz varmış. Hakkınızda icra takibi başlatılmış. Eğer avukatla anlaşma sağlarsanız hacze gelmeyeceğiz” diyor ve Av. Uygun’un adını ve telefon numarasını (05457327340)
veriyor.

DEVREYE SAHTE AVUKAT GİRİYOR

Av. Uygun’a ait olduğunu söylediği numarayı veren kişi bu kez şebekenin bir diğer elemanı ile görüşüyor. Telefonu açan kişi, sahte icra memurunun verdiği bilgileri doğruluyor. Sigorta şirketine 3 bin 500 lira borcunun bulunduğunu, bu borcu kapatması halinde haciz masrafından kurtulacağını söylüyor.

ARANAN KİŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Paniğe kapılan kişiler ya para bulmak için bankaya koşuyor ya da, bir yakınına başvurarak durumu anlamaya çalışıyor. Av. Uygan, önceki gün ve dün kendisini bir çok kişinin aradığını söyledi. Uygan, Ödemiş’te bulunan bir kişinin gelen bu telefon nedeni ile kalp krizi geçirdiğini söyledi. Av. Uygan, aranan yaşlı kişilerin durumdan tedirgin olduğunu, bir an önce para bulma yoluna gittiklerini söyledi.

İZMİR EMNİYETİ'NE BAŞVURDU

İnsanların daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Av. Uygan, adını kullanana kişiler ile ilgili İzmir Emniyeti’ne bildirimde bulunduğunu söyledi. Av. Uygan, sorumlular hakkında dava açma yoluna da gidebileceğini aktardı

Benzer bir sorunu bir süre önce yaşayan Av. Şamil Demir de yaşadı. Av. Demir’in adı kullanılarak aranan kişilere, banka veya bir sigorta şirketinin haksız yere tahsil ettiği iddia edilen paranın tahsil edilebileceği aktarılmıştı. Telefondaki kişiye 6 bin TL’lik parasının tahsil edilebileceği söyleniyor ancak bunun için 350 TL’lik dosya masrafını yatırması istenmişti.