Bursa'da korkunç kaza!

Bursa'da korkunç kaza!

Bursa'da kadın hakim, aracına çarpan otomobilin yola fırlayan sürücünün üzerinden geçti.

Bursa'da alkollü sürücünün kullandığı otomobil, kadın hakim Serap Yılmaz’ın aracına yandan çarptıktan sonra takla attı. Kendisine çarpan otomobilden aracını uzaklaştırmak isteyen 50 yaşındaki Hakim Serap Yılmaz, geri geri giderken, otomobilin camından fırlayarak yola düşen sürücü 27 yaşındaki Aykut Yağız’ın üzerinden geçti. Yaşamını yitiren Aykut Yağız'ın camdan fırladığı anda mı, yoksa üzerinden araç geçince mi öldüğü otopside belli olacak.

Kaza, dün gece saat 23.30 sıralarından merkez Nilüfer İlçesi’nde meydana geldi. Gemlik’teki bir fabrikada işçi olarak çalışan Aykut Yağız, arkadaşı 33 yaşındaki Mehmet Düvenci ile birlikte iddiaya göre alkol aldıktan sonra besledikleri bir güvercini hediye etmek için Bursa’daki arkadaşlarının yanına gitmek üzere 16 FE 725 plakalı otomobille yola çıktı.

Alkollü sürücü Aykut Yağız yönetimindeki otomobil, Küçük Sanayi Metro İstasyonu yakınlarında şerit ihlali yapıp, önünde giden Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Serap Yılmaz yönetimindeki 16 BAB 58 plakalı otomobilin sol çamurluk ve aynasına çarptıktan sonra, Bursaray’ın duvarına çarparak üç takla attı. Kaza sırasında sürücü Aykut Yağız aracın camından yola fırlarken, arkadaşı ise otomobilin içerisinde kaldı.

GERİ GERİ GELİRKEN EZDİ
Aracına çarpan otomobil gözleri önünde takla atan Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Serap Yılmaz frene basarak aracını durdurdu. Önünde takla atan otomobilin motorundan duman ve kıvılcımların çıkması üzerine patlama ihtimalini dikkate alan Serap Yılmaz, aracını geri vitese alıp, geri geri giderek uzaklaşmak istedi. Ancak çarpan aracın camından yola fırlayan sürücü Aykut Yağız'ın yerde yattığını fark etmeyince üzerinden geçti.

Üzerinden geçtiği sürücünün yaşamını yitirdiğini öğrenince şoka giren hakim Serap Yılmaz'ı yanında bulunan yakınları ve polisler sakinleştirmeye çalıştı. Eşinden ayrılan 2 çocuk annesi hakim Serap Yılmaz uzun süre kendisine gelemedi.

Kaza sırasında takla atan otomobilde bulunan ve hafif yaralanan Mehmet Düvenci, Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan kontrolde Düvenci’de 1.75 promil alkol tespit edildi.

GÜVERCİNE BİR ŞEY OLMADI
Sürücü Aykut Yağız’ın öldüğü Mehmet Düvenci’nin ise yaralandığı kazada otomobilin arkasında bulunan güvercine ise hiç bir şey olmaması dikkat çekti.
Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Gözaltına alınmayan adın Hakimin ifadesinin, yasalar gereği Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağı belirtildi.