Bursa'da uçak düştü: 2 ölü

Güncelleme:

Bursa'da, Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin olduğu bölgeye tek motorlu uçağın düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, saat 15.40 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Santral Mahallesi’nde meydana geldi. Sakarya Pamukova’dan havalanan tek motorlu eğitim uçağı saat 15.40’ta, Türkiye’nin en büyük 3’üncü santrali olan Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin arazisine düştü. Uçak düşmeyle birlikte alev alırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri uçaktaki yangında müdahale ederken, Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da uçağın düşmesi sonucu bir pilotun fırlayarak, bir pilotun ise uçağın yanması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Uçağın boş bir alana düşmesinin olası bir facianın önüne geçtiğini belirten ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Alinur Aktaş, “Hava şartları mı, teknik bir detay mı olduğu yapılacak çalışmalar sonucu aydınlatılacaktır” dedi.

Bursa'da uçak düştü: 2 ölü - Resim : 1

TC-UHY kuyruk numaralı eğitim uçağının uçuş kayıtlarına göre saat 15.13'te Sakarya Pamukova'dan kalktığı , 1200 metre irtifada seyrettiği, 72 kilometre yol katetti, 19 dakika havada kaldıktan sonra saat 15.32'te uçakla irtibatın kesildiği öğrenildi. 

Bursa'da uçak düştü: 2 ölü - Resim : 2

Öte yandan geçtiğimiz nisan ayında da Osmangazi ilçesinde tek motorlu eğitim uçağı kalkıştan hemen sonra evlerin arasına düşmüş, iki pilot hayatını kaybetmişti.

Bursa'da uçak düştü: 2 ölü - Resim : 3

Etiketler bursa hava aracı