Canlı bombaların kimlikleri tespit edildi !

Canlı bombaların kimlikleri tespit edildi !

Beşiktaş'taki hain saldırılarda olay yerinde bulunan parmak teröristlerin kimliğini ortaya çıkardı.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarını taradı. İki canlı bombanın bulunduğu chevrolet Aveo marka Otomobil, stada sahil yolunu kullanarak gitti. İki canlı bomba da otomobildeydi. Patlama öncesi canlı bombalardan biri otomobilden indi. Ardından da hain saldırı yaşandı. Saldırganlar, bomba etkisi azalmasın diye sunrooflu araç tercih etti.

Aracın 6 Aralık'ta Kartal'dan noter satışı gerçekleşmişti. Buradan hareketle polis, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Sorguları sonrası 3 şüpheli daha yakalandı. Bazı şüphelilerin, gözcülük yaptığı belirlendi. Gözcüler, polisleri takip etti. Polisler otobüslere binince, gözcüler canlı bombaları arayarak harekete geçirdi.

EMİR KANDİL'DEN

Polis, olay yerinde delil topladı. Aramalarda saldırıda kullanılan otomobilin tavan kısmına yapışmış kopmuş bir parmak bulundu. Parmaktan alınan doku incelemesiyle, bir canlı bombanın kimliğine ulaşıldı. Terörist, Kandil'de "feda eylemcisi" olarak yetiştirilen "Murat" kod isimli haindi. Polis buradan diğer canlı bombanın kimliğine de ulaştı. İki canlı bombanın da aralık başında Kandilden Türkiye'ye girdiği belirlendi.

Saldırı talimatının Kandilden alındığı anlaşıldı. Saldırıyı PKK'nın taşeron örgütü TAK'ın üstlenmesi ise bir aldatmaca. Polisin tespitine göre, PKK saldırıyı Birleşik Devrimci Hareketler Birliği adına yaptı. Örgütün hedeflerinden biri de paralel hareket ettiği örgütlere eylem yaptırmak.

Sabah

Etiketler terörist Kandil parmak