Canlı bombanın gittiği caminin cemaati tedirgin

Canlı bombanın gittiği caminin cemaati tedirgin

Sultanahmet'te canlı bomba olan ve 10 kişiyi öldüren kişinin, Ankara'da bir camiye gittiği, cemaatle sohbet ettiği öğrenildi.

Sultanahmet’te 10 kişinin ölümüne neden olan DAEŞ’li terörist Nabil Fadlı, Ankara'da konakladığı otele 16 kilometre uzaklıktaki Caferi camiine gidip cemaatle sohbet etti. Tedirginlik yaşanan camide kapan yaptırılması ve sinyal kesici jammer satın alınması gündemde

Habertürk, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda patlattığı bombayla 10 Alman turistin ölümüne, 11 kişinin yaralanmasına neden olan ve saldırı öncesi Gaziantep’ten otobüsle Ankara’ya gidip 23-27 Aralık tarihleri arasında başkentte kalan ‘canlı bomba’ Nabil Fadlı’nın Ankara ziyaretini mercek altına aldı. Ankara Otogarı’ndan taksiyle Ulus’taki Hitit Oteli’ne giden Fadlı, İstanbul’daki kanlı eylemi öncesi 4 gün bu otelde konakladı. Tarihi Ankara Kalesi’ne yürüme mesafesinde bulunan otelin görüştüğümüz sahibi, güvenlik gerekçesiyle isminin yazılmasını istemedi.

"MİSAFİR AĞIRLAMADI"

Bombacı Fadlı’nın turist gibi otele geldiğini ve Arapça konuştuğunu belirterek, gerçek kimliğiyle kayıt yaptırdığını söyleyen otel sahibi, şöyle devam etti: “Suriye kimliğinin fotokopisiyle giriş kaydını yaptık. Otel kayıtları polis tarafından da görüldüğünden sabıka kaydı olsaydı polis anında otele gelirdi. Şüpheli bir davranışı da olmadı. 4 gün otelde kaldı. Otele sık giriş-çıkış yapmadı. Herhangi bir misafir falan da ağırlamadı. 4 günün sonunda ödemesini yapıp öğle saatlerinde otelden ayrıldı.”

Olayın ardından çok sayıda güvenlik görevlisinin geldiğini belirten otel sahibi, “Görüntü ve kayıt dosyasını, güvenlik kamerası görüntülerini onlarla paylaştık. Kayıt işlemlerinin özenli ve mevzuata uygun olması nedeniyle polis arkadaşlar bize teşekkür etti” dedi.

16 KM UZAKLIKTAKİ CAMİYE GİTTİ

Fadlı’nın Ankara’daki bir diğer durağı da Keçiören’de bulunan Caferilere ait Muhammediye Camii oldu. Ulus’ta kalan Fadlı, hem namaz kılmak hem de cemaatle sohbet etmek için oteline yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki camiyi tercih etti. HABERTÜRK önceki gün, cuma namazı sonrası Ankara’da kaldığı günlerde Fadlı’nın ziyaret ettiği camiye de gitti. Saldırganın camiye gittiği ve keşif yaptığı haberleri nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, konuşmaktan kaçındı ancak rahatsızlıklarını ifade etti. Camiye her gün onlarca insanın geldiğini kaydeden vatandaşlar, Fadlı’nın bu nedenle dikkat çekmediğini dile getirdi.

JAMMER VE KAPAN ÖNLEMİ

Fadlı’nın ziyaretinin ardından cami derneğinin olası saldırılara karşı bir dizi güvenlik önlemi almaya hazırlandığı da öğrenildi. Bu kapsamda cami girişine kapan yaptırılması ve sinyal kesici jammer satın alınmasının da düşünüldüğü ifade edildi. Cuma namazı sonrası vatandaştan yardımda bulunması istendi. Önceki gün polisin güvenlik önlemi aldığı camide, kılınan cuma namazının hutbe konusu ‘terör’ oldu. İslam coğrafyasındaki terör vakalarına dikkat çekilen hutbede, birlik ve beraberlik mesajı verilerek, terör örgütü DAEŞ kınandı. DAEŞ’in kendini Sünni olarak nitelediği ancak hiçbir Sünni topluluğu tarafından kabul edilmediği vurgulanan hutbede, “Hepimiz aynı gemideyiz. Birlik ve beraberlik içinde bu gemide yaşamalıyız. Fırsatçılara imkân vermeyelim. Gemi batarsa hepimiz batarız” denildi.