Cansu'nun katilinden pişkin savunma

Cansu'nun katilinden pişkin savunma
Güncelleme:

İstanbul'da bundan 1,5 yıl önce 16 yaşındaki genç kızı sokak ortasında pompalı tüfekle vuran cani mahkemede kendisini böyle savundu.

İstanbul Bağcılar'da yaklaşık 1,5 yıl önce 16 yaşındaki Cansu Çaptı'yı sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren Mehmet A.K. (18)' nin yargılandığı davada karar açıklandı.Mahkeme, Mehmet A.K.'nın 'Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunmayacak kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bakırköy 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen  karar duruşmasına tutuklu Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) Mehmet A.K. taraf avukatları ve ölen  Cansu Çaptı’nın annesi Fatma Çaptı da katıldı.

Duruşmada anne Fatma Çaptı, ”Kızım sözlü veya nişanlı değildi. Lise 1. sınıf öğrencisiydi. Kızım mezarda yatarken Mehmet A.K.’nın az bir ceza almasını istemiyorum” diyen acılı anne Fatma Çaptı sözlerine şöyle devam etti; "Sokağa çıkıp kızımın yaşıtlarını gördüğümde dayanamıyorum bu olay yüzünden ailem de bende perişan olduk. Hiç bir indirim uygulanmamasını talep ediyorum” dedi.

Duruşma savcısı mütalaasında; Mehmet A.K. ile Cansu Çaptı’nın eski arkadaş olduğunu ve olay öncesi uzun bir süre sevgili olduktan sonra ayrıldıklarını belirterek, Mehmet A.K.’nin yeniden genç kızdan karşılık bulamayınca olay günü pompalı tüfek ile ‘Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

SAVCI: HERKES HAYATINI YAŞAMA HAKKINA SAHİP

Savcı mütalaasında ‘ayrıldıktan sonra başkası ile arkadaş olma veya olmama hak ve serbestisinin bulunduğu’ bu yüzden de söz konusu yeni ilişkinin, Mehmet A.K.’nin bir takdirine iznine bağlı olmadığını herkesin kendi hayatını yaşama hakkına sahip olduğunu vurguladı. Savcı, Mehmet A.K.’ye haksız tahrik indirimi uygulanması talebinin reddine karar verilmesi ve tutukluluk halinin devamına mütalaa olunmasını istedi.

“KORKUTMAK AMAÇLI SİLAHI DOĞRULTU”

Mehmet A.K.’nin avukatı esas hakkında savunmasında  ise ”Mütalaa da bahsedildiği gibi kesinlikle ayrılma döneminden sonra böyle bir şey söz konusu değildir. Cansu ile Mehmet sözlenmişlerdi. Sözlü olmasına rağmen başka bir erkek ile gönül ilişkisi devam etmiştir. Başka bir erkek ile öpüştüğünü görünce Mehmet A.K. korkutmak amaçlı sadece silahı doğrultmuştur. Kasıtlı olarak eylemi gerçekleştirmemiştir. Yaş ve tahrik indirimi almasını talep ediyoruz.” dedi.

‘PİŞMANIM’ SAMİMİ BULUNMADI! HİÇ BİR İNDİRİM UYGULANMADI…

Mehmet A.K., hakimin ‘Son sözün nedir?’ sorusuna ise ” Pişmanım” yanıtını verdi. Mahkeme heyeti Mehmet A.K.’nin 18 yaşından küçük olan Cansu Çaptı’ya karşı ‘ Tasarlayarak kasten öldürme’ suçu sabit olduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çarptırdı. Ancak Mehmet A.K.’nin 15-18 yaşlarında olduğu anlaşıldığından meydana gelen zarar ağırlığı ve işleniş biçimi dikkate alınarak 24 yıl  hapis cezasına karar verdi. Mahkeme , ‘pişman’ olduğunu söyleyen Mehmet A.K. samimi bulmadığını belirterek hiçbir indirim uygulamadı.

"ORMANDA SABAHLIYORDUM..."

Mehmet A.K. daha önce verdiği ifadesinde ailesiyle tartıştığı için ormanlık bir alanda kaldığını belirterek, "Sevgi Ormanlığı'nda sabahlıyordum. Plakasını görmediğim bir otomobil siyah poşetin içinde bir şey attı ve gitti. Poşetin içine baktığımda erkek pantolonuna sarılı bir tüfek gördüm. Bunu aldım, polis merkezine götürüp teslim edecektim. Cansu'nun işyeri bu yol güzergahına yakındı. 'Cansu' diyerek bu tüfeği ona doğrulttum. Amacım korkutmaktı. Cansu ile aramızda yarım veya 1 metrelik bir mesafe vardı. Cansu bana döner dönmez elimdeki tüfek ateş aldı. Cansu yere düştü. Korktum oradan kaçtım, ardından da polis merkezine gittim. Ben Cansu'yu öldürmek istemiyordum. Bu tüfek kendiliğinden ateş aldı. Bir parmağım tetikteydi. Sağ elim plastik cerrahi ile ameliyat olduğu için tetiğe basmış olabilirim. Ben ayrıldığım için Cansu'yu tehdit etmiyordum. Kendisine ve ailesine rahatsızlık vermiyordum." diye savunmuştu.

 
 

Sözcü