Çarptı, ezdi, tekmeledi, öldürdü... Cani kocadan pes dedirten savunma

Çarptı, ezdi, tekmeledi, öldürdü... Cani kocadan pes dedirten savunma
Güncelleme:

Ordu'da eşini aracıyla duvara sıkıştırarak öldüren zanlı savunmasında "Alkollüydüm, kazayla oldu. Kasıt yok" dedi.

Ordu'da, 11 Kasım 2021'de Korgan ilçesi Merkez Caddesi'nde, kendisine ait minibüsle giden İ.P. (47); çocukları ile birlikte yolda yürüyen boşanma aşamasında olduğu S.P.'i (45) gördü.

İ.P., aracını S.P.'in üzerine sürerek duvara sıkıştırdı. Çocuklarının çığlığına aldırış etmeyen İ.P., araçtan inerek yere yığılan kadını tekmeledi.

Bu sırada S.P.´in yanındaki kızı H.P. (22) de çarpmanın etkisiyle yaralandı. Çevredeki yurttaşlar, İ.P.'i linç etmeye çalıştı. Olay yeri yakınındaki jandarma ekipleri, kalabalığın arasından çıkardıkları İ.P.'i gözaltına aldı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Korgan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen 4 çocuk annesi S.P., yolda yaşamını yitirdi.

Ş.P., Soğukpınar Mahallesi´nde toprağa verildi. İ.P.'in, S.P.'e çarpma anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Taksiciliğin yanı sıra öğrenci servis taşımacılığı yapan İ.P., polisteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Olaya ilişkin Korgan Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Evli olduğu kadını öldürüp, kızını yaralayan İ.P. için, `Nitelikli kasten insan öldürme´ ve `Nitelikli kasten insan öldürmeye teşebbüs´ suçundan iddianame düzenlendi. Savcılık, boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren ve kızını da yaralayan İ.P. için ayrı ayrı 2 kez müebbet hapis cezası istedi.

Hazırlanan iddianame Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderildi. İ.P. ise iddianamedeki ifadesinde, "Alkollüydüm, kazayla oldu. Kasıt yok" bahanelerini kullandı.