Ceren'in katili ile tüyleri diken diken eden soru: Neden sakladınız?

Güncelleme:

Ordu'da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ceren'i katleden katilin dün akşam yakalanmasının ardından CHP Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Ceren’in katilinin 48 saattir aramızda dolaştığını neden sakladınız" diye sordu.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür A.'nın 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı. Öte yandan Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, gözaltına alınan zanlının suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Fakat CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, cinayet ile ilgili farklı bir noktaya dikkat çekti.

Cezaevinden kaçan katil zanlısının iki gündür kayıp olduğunu ve daha önce bir çocuğu öldürülmesine rağmen toplumun uyarılmadığını söyleyen Adıgüzel, Vali Seddar Yavuz’u eleştirdi.

Adıgüzel, “Hapisten 1 Aralık tarihinde kaçan zanlının cinayeti işlediği 3 Aralık tarihine kadar 48 saat süresince toplumu bu firardan haberdar etmeyerek bir seri katilin aramızda serbestçe dolaşmasına sebebiyet veren valiliği de görevini doğru dürüst yapmaya davet ediyorum” dedi.

CHP’li vekil devamında şu ifadeleri kullandı:

“Toplumun bilgilendirilmemesine, katilin kendisine yönelik arama faaliyetlerinden haberdar olmaması gerekçe gösterilemez.  Çünkü hapisten kaçan bir zanlı zaten aranacaktır. Üstelik ikinci cinayeti sonrası bu sabahtan itibaren resmi tüm sosyal medyada vardır. Bu durum da bulunmasına engel olmamıştır.  Belki bu durum daha erken yapılsaydı cinayet işlemek için sokağa çıkamaz ve eylemi bu kadar rahat gerçekleştiremezdi.”

Ceren'in katiliyle ilgili korkunç gerçek Ceren'in katiliyle ilgili korkunç gerçek

Ceren'in katil zanlısı suçunu itiraf etti !Ceren'in katil zanlısı suçunu itiraf etti !

Katledilen 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in son görüntüleri Katledilen 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in son görüntüleri