Ceren'in katilini yakalayan polislerin ifadesi ortaya çıktı

Ceren'in katilini yakalayan polislerin ifadesi ortaya çıktı
Güncelleme:

Ordu'da 20 yaşındaki Ceren Özdemir'i evinin önünde katleden Özgür A.'yı yakalayan ve zanlının bıçaklı saldırına uğrayan polislerin ifadesi ortaya çıktı.

Ceren Özdemir’i katleden Özgür A. hakkında polislere yönelik öldürme girişimi için hazırlanan ikinci iddianamenin detayları ortaya çıktı. Hürriyet’ten Musa Kesler'in haberine göre, iddianamede Özgür A.'yı yakalayan ve arabada bıçaklı saldırısına maruz kalan Zeki Çelik ve Haydar Değerli adlı iki polisin ayrıntılı ifadeleri yer aldı. İşte o gün 45-42 kodlu ekip aracında yaşananlar:

1- 15.45’te ihbar geldi. 45-42 kodlu polis ekibi, Şimşek Eczanesi’nin bulunduğu bölgeye gitti. Özgür A., elinde şemsiyeyle bir ağacın altında bekliyordu. Ekibin ‘Dur’ ihtarına karşılık kendilerine doğru yöneldi.

2- 320. Sokak girişinde vatandaşlar da polisin yakalamaya çalıştığı katile saldırdı.

3- Özgür A.'yı linçten kurtarmak isteyen polis, üzerini arayamadan ekip aracına bindirdi. Polisler, şüpheliyle birlikte Emniyet’e doğru yola çıktı. Olay yerine gelen 45-22 kodlu ikinci ekip de Özgür A.’nın bulunduğu aracı takip etti.

4- Mevlana Kavşağı’na geldikleri sırada polisin kelepçe takmak istediği Özgür A., sakladığı bıçağı polis memuru Zeki Çelik’in kalbine sapladı. Şoför koltuğundaki polis, arkaya geçip Özgüt A.'yla boğuştu. 45-22 kodlu ikinci ekibin yardıma gelmesiyle A. kelepçelendi.

‘KİMLİK ARAR GİBİ YAPIP YARALADI’

Polis memuru Zeki Çelik ifadesinde ''Özgür A.’ya kimlik sorduğumda elini montunun sol cebine doğru götürerek kimlik arar gibi yaptı. Ben o sırada kendisine kelepçe takmak için yeltendim, kelepçeyi hazırlayarak kendisine döndüğümde Özgür A.’nın elinde bıçağın sapını gördüm. ‘O ne, bıçak mı?’ diye sormamla Özgür A. bıçağı göğsüme doğru salladı, ben yan dönünce bıçak sol omzumun pazu kısmından girerek kalbimin hizasından göğsüme saplandı” dedi. Aracı kullanan polis memuru Haydar Değerli ise “Ben bıçağı ve Zeki Çelik’in saldırıya uğradığını görünce aracı durdurup arka koltuğa geçtim. Karşı koyması sırasında ben de yaralandım” diye konuştu.

Hürriyet