Ceydan'ın katili: ''Bazı kadınlar öldürülmeyi hakediyor''

Ceydan'ın katili: ''Bazı kadınlar öldürülmeyi hakediyor''
Güncelleme:

İzmir'de, 21 yaşındaki Ceyda Y.'nin evinde ölü bulunmasıyla ilgili tutuklanan Serkan D.'nin sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Zanlının geçen haftalarda ''Bazı kadınlar öldürülmeyi hakediyor'' şeklinde paylaşım yaptığı öğrenildi.

İzmir'in Bornova ilçesinde, Ceyda Y.'nin (21) evinde ölü bulunmasının ardından tutuklanan Serkan D.'nin (28) 'yaralama' ve 'trafiği tehlikeye sokma' suçlarından sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Ceyda'nın kaynak ustası Serkan D. ile sosyal medyada, aynı gezi ve kamp sayfalarını takip ettiği, ikilinin böylelikle tanışıp, sık sık çok sevdikleri köpeklerden sohbet ettikleri öğrenildi. Öte yandan, Serkan D.’nin, geçen haftalarda sosyal medya hesabından kadın cinayetlerini hakkında paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Olay, dün Barbaros Mahallesi 5218 Sokak'ta bulunan 3 katlı binada meydana geldi. Polise, saat 01.00 sıralarında, binanın zemin katındaki daireden tartışma ve kırılan cam sesleri geldiği ihbarı yapıldı. Adrese giden polis ekipleri, Ceyda Y.'nin cansız bedeni ile karşılaştı. Ceyda Y.'nin kolunun kopma derecesinde kesildiği ve vücudunda cam kesikleri bulunduğu belirlendi.

Ceyda Y.'nin cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Polis, evdeki Serkan D.'yi gözaltına aldı. 4.00 promil alkollü olduğu belirlenen Serkan D., sevke dildiği adliyede mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

İSTANBUL'DAN DAVETLE GİTTİ

Ceylan Y.'nin, kaynak ustası Serkan D. ile sosyal medyadaki aynı gezi ve kamp sayfalarını takip ederken tanıştığı, Serkan D.'nin daveti üzerine İstanbul'dan İzmir'e gittiği bildirildi. İkilinin köpekleri çok sevdikleri ve sık sık köpekler üzerine sohbet ettikleri öğrenildi.

Polisteki ifadesinde, Ceyda Y. ile sosyal medyada tanıştıklarını öne sürerek, "Önce Alsancak semtindeki eğlence mekanında alkol aldık, sonra evime geçtik. Gerisini hatırlamıyorum. Olay nasıl oldu, hatırlamıyorum" dediği kaydedilen Serkan D.'nin genç kadının yaralandığını sağlık ekiplerine kendisinin bildirdiğini söylediği de kaydedildi.

EVDE 9 BİRA ŞİŞESİ

Polisin evde yaptığı aramada 9 boş bira şişesi bulunduğu bildirilirken, tutuklanan Serkan D.'nin 'yaralama' ve 'trafiği tehlikeye sokma' suçlarından sabıkalı olduğu saptandı.

'BAZI KADINLAR ÖLDÜRÜLMEYİ HAK EDİYOR'

Tutuklanan Serkan D.’nin, geçen haftalarda sosyal medya hesabından kadın cinayetlerini hakkında paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Bir gönderinin altına yorum yapan Serkan D.’nin, bazı kadınların öldürülmeyi hak ettiğini yazdığı görüldü.

Serkan D.’nin, "Kimse ölmeyi hak etmez, öldürmenin de hakkı olmaz. Ama bence bazıları bunu hak ediyor. Hiç kimse kimseyi durup dururken öldürmez. Çok tepki alacağım'' ifadelerini kullandığı görüldü. Bir başka vatandaşın, "Kendi cümlelerinle çelişiyorsun" yorumuna ise Serkan D.’nin, "Çünkü bana hiç kimse hak vermeyecek. Neyse kadın düşmanı değilim. Beni bilen biliyor" cevabını verdiği ortaya çıktı.

DHA

Etiketler izmir bornova