Cezaevinden tahliye edildi, 2 ay sonra cinsel saldırıdan tutuklandı!

Cezaevinden tahliye edildi, 2 ay sonra cinsel saldırıdan tutuklandı!
Güncelleme:

Hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından 7 yıldır bulunduğu cezaevinden 2 ay önce tahliye edilen İsmail T. 15 yaşındaki S.K.’ye cinsel istismar, 85 yaşındaki N.D.’ye cinsel saldırıda bulundu.

Ağrı’da cezaevinden çıktıktan sonra Hakkâri’ye gelen İsmail T., 6 gün önce S.K.’ye cinsel istismarda bulundu. Bu olaydan 2 saat sonra da alışveriş yapan N.D. adlı kadının yanına yaklaşarak yardım dağıtıldığını, kendisinin aldığını, isterse bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi. İsmail T., N.D. ile birlikte cadde üzerindeki girdiği 5 katlı binada kadına cinsel tacizde bulundu. N.D.’nin bağırarak tepki göstermesi üzerine İsmail T., kadını merdivenlerden itip kaçtı. Merdivenlerden düşen kadının ayağı kırıldı. N.D., hastaneye kaldırıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında polis çevredeki tüm MOBESE kameralarını inceledi. Saklandığı evde yakalanarak gözaltına alınan İsmail T., daha sonra adliyeye sevk edildi. Ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan İsmail T., yeniden cezaevine konuldu.

"YETERLİ CEZA VERİLMİYOR"

Yaşanan olayda aslında büyük bir ihmal silsilesi olduğunu söyleyen Avukat Ezgi Ergen, bu tarz suçları işleyenlerin topluma adapte edilmeden tahliye edildiğine dikkat çekti. En önemli noktalardan birinin bu kişilerin rahabilite edilmesi olduğunun altını çizen Ergen, “İndirimden faydalandırılıp erken tahliye ediliyorlar. Uzun yıllar cezaevinde kalanların topluma karıştıklarında sorun yaşanmaması için yeniden adapteleri sağlanmalı. Elbette fazla ceza almalarını söylemiyoruz. Ancak, kanun uyarınca zaten yeterli cezalar verilmezken bir de üzerine indirimler yapılıyor. Bu kadar içeride kalan insanlara karşı ceza korkutucu bir araç olarak kullanılmamalı fakat bunu yapacak bir mekanizması yok. Hem çocuk istismar hem de cinsel saldırı suçları var. Ceza ve infaz indirimleri bizi daha da sıkıntılı noktaya götürüyor” dedi.

SERBEST KALANLARIN TAKİBİ YAPILMADI

İnfaz düzenlemesinden faydalananların takibinin yapılmadığına da dikkat çeken Ergen, şu ifadeleri kullandı: “İnfaz düzenlemesinde cinsel suçları dışarı da tuttular ama kadına yönelik erkek şiddeti suçlarına karşı bir kanun yok. Kadına karşı şiddet başlığı olmadığı için burada da bir tedbirsizlik var. Şiddet faili eve döndüğünde şiddete devam edebiliyor. En azından kadınlara ve çocuklara karşı yöneltilmiş suçların faillerinde ceza indirimleri yapılmaması gerekiyor. Ne yazık ki ceza davalarında fail açısından rahat işleyen bir süreç var. Cinsel istismar ve kadına ve çocuğa yönelik suçlarda serbest bırakılmalar görüyoruz. Yargı, sosyal medyadan yapılan baskı sonucu harekete geçiyor.”