Çifte İnfazın Ardından Alacak Verecek Meselesi Çıktı

Çifte İnfazın Ardından Alacak Verecek Meselesi Çıktı

Bursa'da mart ayında iki kişinin öldürülmesiyle ilgili aranan zanlı, 36 gün sonra Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Bursa'da mart ayında iki kişinin öldürülmesiyle ilgili aranan zanlı, 36 gün sonra Kahramanmaraş'ta yakalandı. Cinayetin alacak verecek meselesinden işlendiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 9 Mart tarihinde, Gökçeören köyünde iki ceset bulundu. İhbarı üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, olay yerine yakın bir yerde kiralık aracın kurşunlandığını ve Erhan Özalp'in 8, Sinan Yalçınkaya'nın da 4 kurşunla öldürüldüğünü gördü. Kurşunlanarak katledilen iki kişinin, geçen yıl eylül ayında Kestel ve Yıldırım ilçesinde birer gün arayla öldürülen Serhat Erkibaş (31) ve Aşkın Kızılkaya'yı (31) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Deniz Yalçınkaya'nın (29) ağabeyi Sinan Yalçınkaya (32) ile arkadaşı Erhan Özalp (27) olduğu ortaya çıktı. Cesetler, Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Deniz Yalçınkaya'nın abisinin duruşma saatlerine yakın bulundu.

Çifte cinayeti soruşturan jandarma, Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya'nın katil zanlısı olduğu iddia edilen İ.D'yi Kahramanmaraş'ta yakalayarak Bursa'ya getirdi. Üç çocuk babası İ.D., adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemede ifade veren cinayet zanlısı İ.D., "Ben kalıp işleri yapıyorum. Zafer Mahalesi'nde bir iş yerinde Sinan ve Erhan'ı tanıdım. Daha sona Sinan bana, (İşlerim iyi değil, kardeşim cezaevinde, bana borç verir misin) dedi. Sonra 24 bin lira parayı Sinan'a verdim. Ben borcu ne zaman ödeyeceğini sordum. (Param olduğunda öderim) dedi. Bu sırada internette gezerken av tüfeği gördüm. Bu av tüfeğini siparişle aldım. Olay günü tüfeği yanıma alıp, Gökceören köyündeki bağ evine gitmek için yola çıktım. O esnada Sinan bana telefon açıp nerede olduğumu sordu. Ben de ona köyüme gittiğimi söyledim. Sinan da bana, (Sana olan borcumu ödeyeceğim) dedi. Daha sonra köye gelmeye karar verdiler. Ben köye girerken, bunlar önüme arabayı kırdılar. Onlar silah çıkartıp beni arabalarına oturtmaya çalıştılar. Bir el ateş edilince hemen arabamı siper edindim. Ondan sonra abamdaki av tüfeğini çıkardım ve rastgele ateş ettim. Sonra öldüklerini gördüm. Eve gittim ve kendi kendime, (Ben ne yaptım) diye sordum. Ondan sonra birkaç yere uğradım, en sonunda Kahramanmaraş'a gittim. Jandarmaya teslim olacaktım, fakat korktuğum için teslim olamadım" dedi.

Mahkemedeki ifadesinin ardından cinayet zanlısı İ.D. tutuklandı.