Cinayetten 19 gün sonra yakalandı

Cinayetten 19 gün sonra yakalandı

Gece kulübündeki dehşetin altından şizofren öğrenci çıktı.

Ankara'da gece kulübünde zorla çalıştırıldığını düşündüğü, eski kız arkadaşı zannettiği kadını kurtarmak için yardım istediği kulüp çalışanını, kendisinden para istediğini öne sürerek bıçakla öldürdüğü iddiasıyla aranan, şizofreni tedavisi gören üniversite öğrencisi, cinayetten 19 gün sonra kütüphanede yakalandı.

İddiaya göre, yaralama ve tehdit gibi birçok suçtan kaydı bulunan, küçük yaştaki çocuğu alıkoyduğu gerekçesiyle 21 ay hapis cezasına çarptırılan Emre E. (24), tahliyesinin ardından cezaevindeyken kendisini terk eden kız arkadaşı T.I'ya ulaşmaya çalıştı ancak bulamadı. Şizofreni tedavisi gördüğü öğrenilen Emre E, eğlenmek için gittiği Çankaya ilçesindeki gece kulübünde çalışan T.C'yi eski kız arkadaşına benzetti. Tanınmamak için adını değiştirdiğini ve zorla çalıştırıldığını düşündüğü T.C'yi kurtarmak isteyen Emre E, gece kulübü çalışanlarından Sinan Ç'den yardım istedi.

POLİS İZİNİ SÜRDÜ AMA...

Emre E, 5 Kasım'da öğle saatlerinde gece kulübünde buluştuğu Sinan Ç'yi, kadını kurtarmasına yardım etmesi karşılığında kendisinden para istediği iddiasıyla bıçakla öldürerek kaçtı. Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetin ardından çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yaklaşık 15 gün boyunca farklı güzergahlardaki bine yakın güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen ekipler, zanlının izini Samsun yolundaki akaryakıt istasyonuna kadar sürmeyi başardı ancak kayıtların 15 günün sonunda otomatik silinmesi nedeniyle sonuca ulaşamadı.

POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

Zanlı Emre E, olaydan 18 gün sonra aynı gece kulübüne giderek çevreye pompalı tüfekle ateş edip kaçtı. Sosyal medya hesabından gece kulübünü kurşunladığını belirten paylaşımda bulunan Emre E'nin izini süren polis, bölgedeki güvenlik kameralarını tekrar inceledi. Kamera kayıtlarından plakası tespit edilen otomobilin, şüphelinin babasına ait olduğunu belirleyen ekipler, görgü tanıklarının da yardımıyla Emre E'nin kimlik ve adres bilgilerine ulaştı. Başkent Üniversitesi BilgisayarProgramcılığı birinci sınıf öğrencisi olduğu tespit edilen zanlıyı yakalamak için üniversite yönetimi ile irtibata geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 24 Kasım'da şüpheli Emre E'yi üniversitenin kütüphanesinde gözaltına aldı.

Emniyete götürülen zanlının evinde ve aracında yapılan aramada olayda kullandığı belirlenen av tüfeği ve işlediği suçları kaydettiği günlük ele geçirildi.
İfadesinde polis ekiplerini de "Silahım yanımda olsaydı, size de ateş açardım." şeklinde tehdit ettiği belirtilen Emre E, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.