Cinsel istismar davasında skandal karar

Cinsel istismar davasında skandal karar
Güncelleme:

Kilis'te 15 yaşındayken sistematik bir şekilde cinsel istismara uğrayıp hamile kalan genç kızın davasında mahkemeden skandal bir karar çıktı.

Kilis’te henüz 15 yaşındayken sistematik bir şekilde istismara maruz bırakıldıktan sonra hamile kalan E.Ö.'nün davasında karar çıktı. Mahkeme, E.Ö.’nün zamanında şikayette bulunmadığını gerekçe göstererek davanın düşmesine karar verdi.

Kilis’te henüz 15 yaşındayken sistematik bir şekilde istismara maruz bırakılan E.Ö. hamile kaldıktan sonra olay ortaya çıkmıştı. İstismar faili Mehmet Arzık, şikayet üzerine tutuklanıp 12 gün sonra serbest bırakılmıştı. Şikayet üzerine Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde “reşit olmayanla cinsel ilişki” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü.

"SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM"

Evrensel'in haberine göre, duruşmada söz alan E.Ö., Mehmet Arzık tarafından istismara uğradığını tekrarlayarak "Adalete başvurduk, sanığa ceza verilmiyor. Bu yapılanlar adalet değildir. Burada adalet bulamazsam Müge Anlı’ya ya da Esra Erol’a çıkarım. Ceza verilmeyecekse bizi de uğraştırmayın. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

"MAĞDUR ŞİKAYET TARİHİNDE 17 YAŞINDADIR"

E.Ö.’nün Avukatı İbrahim Halil Demircioğlu, sanık Mehmet Arzık’ın çocuğun nitelik cinsel istismar suçundan yargılanmasını isteyerek "Bu tarihte müvekkil 14 yaşındadır. Sonrasında müvekkil evlenme vaadiyle rıza ilişkiye girmiş olması ilk eylemin rıza ile yapıldığı sonucunu doğurmayacaktır. Sanık yapılan yargılamada üstün koruma görmüştür. Sanığın iletişiminin tespiti alınsaydı suç tarihi ve mağdurun 15 yaşından küçük olacağı ortaya çıkacaktı. Ancak mahkeme böyle bir tespite başvurmamıştır. Cumhuriyet savcısı mütalaasında mağdurun süresinde şikayetçi olmadığından düşme kararı talep etmiş ise de, mağdur şikayet tarihinde 17 yaşındadır" diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

"ZAMANINDA ŞİKAYET YAPILMADI"

Savcı bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrarladı. Sanık hakkında "çocuğun nitelikle cinsel istismar" suçundan Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma yürüttüğü ve ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini belirten savcı, itirazın ise kabul edilmediğini ifade etti. Şu an halihazırda sanığın yargılandığı eylemin "reşit olmayan ile cinsel ilişki" suçu olduğu ve aynı konuda iki defa yargılama yapılmayacağını söyleyen savcı, "Faili öğrendiği tarihten itibaren 6 ay zaman zarfı geçmesine rağmen şikayet hakkını kullanmayan mağdurun şikayet süresi geçtiğinden bahisle sanık hakkında kamu davasının düşürülmesi karar verilmesi talep ve mütalaa olunur" dedi.

MAHKEME İSTİSMARA CEZA VERMEDİ

Bunun üzerine mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan usulüne uygun açılmış bir kamu davası bulunmadığından suç yönünden karar verilmesine yer olmadığını belirtti. Sanık Mehmet Arzık hakkında E.Ö.’ye yönelik “reşit olmayan ile cinsel ilişki” suçundan cezalandırılması istemi ile ilgili kamu davası açılmasına dair de kararını açıklayan mahkeme, “Sanık ve katılanın alınan beyanında cinsel ilişkinin en son yaşandığı tarihin şikayet tarihinden 9 ay öncesine ait olduğu, sanığın üzerine atılı 5237 sayılı TCK’nin 104/1 maddesine düzenlenen "reşit olmayanla cinsel ilişki" suçunun soruşturma ve kovuşturmasının şikayete tabi olduğu, katılan yasal 6 aylık süre içerisinde şikayet hakkını kullanmadığı anlaşıldığından, sanık hakkında açılan "reşit olmayanla cinsel ilişki" suçuna dair kamu davasının 5237 sayılı TCK’nin 73/1 ve 5271 sayılı CMK’nin 223/8 maddesi gereğince düşmesine karar verildi.

Mahkeme kararla ilgili Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nde itiraz yolunun açık olduğunu belirtti.

Evrensel