Cinsel taciz davasında dikkat çeken karar

Cinsel taciz davasında dikkat çeken karar

Diyarbakır'da 12 yaşındaki erkek çocuğa cinsel taciz davasında, yaşanan olayın toplumsal infaile yol açması nedeniyle sanığa iyi hal indirimi uygulanmadı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2012 yılında 12 yaşındaki erkek çocuğu B.A.'yı okulun kantinine kapatıp, cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 59 yaşındaki T.H., 10.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, yaşanan olayın toplumsal infiale yol açması nedeniyle sanığa iyi hal indirimi uygulanmadığını açıkladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, olay 11 Mayıs 2012 günü Lice ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 10 yaşındaki T.A. ve 12 yaşındaki B.A. kardeşler akşam saatlerinde maç izlemek için amcalarının işlettiği kahveye gitmek isterken, ilçede bir okulun kantinini işleten 59 yaşındaki T.H. ile karşılaştı. Olay günü alkollü olan şüphelinin mağdurları, para karşılığı su kutularını taşıma bahanesiyle okula götürdüğünü belirten savcı, kardeşlerden T.A.'nın bu sırada kaçıp ağabeyine haber verdiğini kaydetti. Bu sırada şüphelinin okuldan kaçamayan B.A.'yı bir odaya kapattığını ve cinsel tacizde bulunduğunu belirten savcı, T.H.'nin mağdura şiddet uyguladığını da vurguladı. Ağabeyinin gelerek mağdurun adını çağırması üzerine şüphelinin eylemine son verdiğini ve B.A.'nın okulun bahçesindeki ailesinin yanına koştuğunu belirten savcı, tutuklanan şüphelinin "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ALNINDAN ÖPÜP EVİNE YOLLADIM

İddianamenin kabul edilmesinin ardından bir süre tutuklu kalıp tahliye edilen sanık T.H.'nin yargılaması, Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Mahkemede iddiaları reddeden sanık T.H. şöyle dedi:

"Ben okul kantini çalıştırıyorum. Aynı zamanda okul bekçiliğini de yapıyorum. Hafta sonu sınav olacağı için hazırlık yapıyordum. Bu sırada iki çocuk yanıma gelerek sigara istedi. Ancak kabul etmedim ve onları uzaklaştırdım. Çocuklardan biri kaçarken, diğeri ise durdu. Bu sırada çocuğun yanına yaklaşıp "Yeğenim bu saatte burada ne yapıyorsun?" diyerek alnından öpüp evine gitmesini istedim. Eve gideceği sırada 3 kişi geldi. Çocuğa cinsel saldırıda bulunduğumu söyledi. Kesinlikle mağdura bir şey yapmadım."

KARDEŞİM KORKUDAN KAÇTI, BENİ ODAYA KİLİTLEDİ.

Kardeşi ile birlikte maç izlemeye giderken yolda sanık T.H. ile karşılaştıklarını belirten mağdur B.A. ise şunları anlattı:

"Sanık okulun önünde su kutuları olduğunu, onları içeri taşımamız karşılığında para vereceğini söyledi. Okula gittiğimizde su göremedik. Sanık bize içeri gelip oturmamızı söyledi. Ağzından içki kokusu geliyordu. Kardeşim korkup kaçtı. Beni burada bir odaya kilitledi. Daha sonra beni tuvalete götürmek istedi. Ben gitmeyince odaya götürüp cinsel tacizde bulundu. Ağabeyim okulun önüne gelip adımı çağırınca sanık dışarı çıktı. Bana cinsel tacizde bulunurken de bir kaç kez vurdu."

TOPLUMSAL İNFİAL NEDENİYLE İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILMADI

Geçtiğimiz günlerde dava ile ilgili kararını açıklayan mahkeme, sanık T.H.'yi herhangi bir indirim uygulamadan 10.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkemenin gerekçeli kararında, sanığın kişiliği ve suçu bir daha işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığı, eyleminin toplumda uyandırmış olduğu infial nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 62'nci maddesinde yer alan iyi hal indiriminin de yapılmadığı ifade edildi.

DHA

Etiketler cinsel taciz infia