'Cinsel taciz''den ceza aldı ama derslere devam ediyor

'Cinsel taciz''den ceza aldı ama derslere devam ediyor
Güncelleme:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde iki kadın öğrenci, araştırma görevlisi Emre K. hakkındaki ‘cinsel taciz’ davasını kazanmasına rağmen araştırma görevlisinin derslere girdiği öğrenildi.

Birgün gazetesinden Burcu Cansu'nun haberine göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Ana Bilim Dalı’nda eğitim alan iki kadın öğrenci, bir yıl önce araştırma görevlisi Emre K. hakkında açtığı ‘cinsel taciz’ davasını kazandı. Ağrı 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, cinsel taciz suçundan hüküm kurarak, Emre K.'i 14 bin 932 TL adli para cezasına çarptırdı.

 Kadın öğrenciler, cep telefonlarına Emre K. tarafından atılan cinsel içerikli mesajları mahkemeye delil olarak sundu. Mesaj gönderdiğini kabul eden Emre K., daha önce yaptığı “Bu şahıslar ile ‘Güzelsin, sevgilin olmak isterim’ gibi yazışmalarım olmuştur. Ancak bu yazışmalarım alkol etkisi altında yazılmıştır” savunması yaptı. Buna ek olarak ise öğrencilerin dersten kaldığı için bu yola başvurduğunu iddia etti. Emre K.’in avukatı ise cinsel taciz olmadığını savundu. Mahkeme, cinsel taciz suçundan Emre K. hakkında 14 bin 932 TL adli para cezasına hükmetti. Kuzulugil’in cezayı 20 ay taksitle ödemesine karar verildi.

Emre K. hakkında dava açan ve ismini açıklamak istemeyen mağdur, BirGün’e şunları söyledi:

“Emre K. alması gerekenden daha az bir para cezası ile bu işten kendisini kurtardı. Fakat Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ndeki görevine devam ediyor. Bu bir yıllık süreçte üniversiteden sadece üç aylık bir uzaklaştırma cezası aldı. Üniversitede staj koordinatörlüğü görevi yaptığını öğrendim. Bu kişi dava açan diğer kadın arkadaşımın dersine girmeye devam ediyor. Arkadaşım Emre K. ’in dersinden kaynaklı iki yıldır okulu uzatıyor. Emre K. ’in cinsel taciz suçu sabit görülmesine karşın üniversite yönetimi bu şahıs ile çalışmaya devam ediyor. Sadece para cezası ile sıyrılması kabul edilir gibi değil.”

Birgün