Çocukluk arkadaşını öldüren sanığa indirim üstüne indirim

Çocukluk arkadaşını öldüren sanığa indirim üstüne indirim
Güncelleme:

Boşanma aşamasındaki eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla çocukluk arkadaşını 10 kurşunla öldüren sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra mahkeme cezayı 12,5 yıla indirdi.

Bağcılar’da Hacı Mustafa E. (27), şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Sevcan E. (25) ile boşanma aşamasındaydı. Çift, ayrı evlerde yaşıyordu. Hacı Mustafa E., eşinin, çocukluk arkadaşı Tolga V. (30) ile yakınlaştığından şüphelendi ve evine giderek telefonunu karıştırdı. Hacı Mustafa E., telefonda Tolga V. ile cinsel içerikli mesajlarını görünce eşiyle tartıştı. Aynı akşam buluştuğu arkadaşı Tolga V., ona Sevcan E. ile evleneceğini söyledi.

PARKA ÇAĞIRMIŞLARDI

Hürriyet'ten Burcu Pultur Uçar'ın haberine göre Hacı Mustafa E., eşi Sevcan E.’yi 11 Haziran 2020’de arayarak Tolga V. ile görüşme ayarlamasını istedi. V. kabul etmedi. Sevcan E. ısrarcı davranarak onu ikna etti. Hacı Mustafa E., eşini de otomobiline aldıktan sonra Bağcılar’daki 100. Yıl Parkı’na gitti. Araçtan inerek parka yürüyen Hacı Mustafa E., üzerinde bulundurduğu ruhsatsız tabancayı çıkarıp Tolga V.’ye 10 kurşun sıktı. Tolga V. hayatını kaybederken, gözaltına alınan Hacı Mustafa E. tutuklandı, Sevcan E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hacı Mustafa E.’nin ‘haksız tahrik altında tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 24 yıl, ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçundan 3 yıl hapis, Sevcan E. hakkında da ‘kasten öldürme suçuna yardım etmek’ suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Sevcan E. “Beraatimi talep ediyorum” dedi. Tutuklu sanık Hacı Mustafa E. de “Çok üzgünüm, çok pişmanım. Keşke böyle olmasaydı. Takdir mahkemenindir” diye konuştu.

İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Sevcan E.’nin üzerine atılı ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etmek’ eylemini işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi. Sanık Hacı Mustafa E.’yi ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek cezayı 15 yıla indirdi. Mahkeme sanık E.’ye takdir indirim uygulayarak cezasını 12 yıl 6 aya düşürdü.

BABASI: İTİRAZ EDECEĞİZ

Tolga V.’nin babası Erdal V. duruşma çıkışı gazetecilere “Karı koca çocuğumun başını yediler. Ceza çok az. Karara itiraz edeceğiz” dedi.

Hürriyet