Cumhurbaşkanlığı'nda görevli polis FETÖ'den gözaltında

Cumhurbaşkanlığı'nda görevli polis FETÖ'den gözaltında
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Karşı Atak Timi'nde de görev aldığı öğrenilen ve adli emanetten çaldığı uyuşturucuları FETÖ'cülere destek olmak için sattığı iddia edilen zanlı gözaltına alındı.

İstanbul narkotik ekipleri, 2 yıl önce Ankara’da adli emanetten uyuşturucu çalarak, sokaklarda sattırdığı iddia edilen ve hakkında 25 yıl hapis cezası verilen eski CAT (Cumhurbaşkanlığı Karşı Atak Timi) görevlisini gözaltına aldı.

Sözcü gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre sattırdığı uyuşturucu paralarının bir kısmını FETÖ’cülere verdiği öne sürülen şüphelinin, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından görev yerinin değiştiği belirtildi. Üst aramalarında 1 ABD doları bulunan şüphelinin komiserlik sınavını kazanmasına rağmen örgüt talimatı sebebiyle rütbesini almadığı da ortaya çıktı.

Operasyon, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İddiaya göre, 2007 ile 2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı CAT timinde görev yapan Kudret T. 17-25 Aralık operasyonu sonrasında görevden alınarak, Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gönderildi. Kudret T., ekiplerin ele geçirdiği uyuşturucu maddeleri adli emanete gönderilmesi için görevlendirildi.

“UYUŞTURUCUYU ÇALIP SATTI İDDİASI”

Ankara polisinin, sokaklarda uyuşturucu satan zehir tacirlerine yönelik operasyonunda H.G., Ö.Ü. ve İ.G. isimli şüpheliler gözaltına alındı. İddiaya göre şüpheliler ifadelerinde uyuşturucunun bir kısmını Polis Memuru Kudret T.'den aldıklarını söyledi. Uyuşturucuyu sattıktan sonra elde ettikleri paraları paylaştıklarını öne süren şüphelilerin iddiası üzerine polis ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı.

Çalışmaların ardından yakalanan şüpheli suçlamaları kabul etmedi. Kudret T. hakkında tutuksuz yargılama kararı verildi.

HAKKINDA 25 YILA HÜKMEDİLDİ

Yargılama sürecinde şüpheli Kudret T.'nin farklı bir ile tayini çıktı. Ancak Kudret T. göreve bir türlü başlamadı. Mazeretsiz olarak 10 gün boyunca iş başı yapmayan şüpheli meslekten ihraç edildi. Adli emanete götürdüğü uyuşturucuları satmak için çaldığı gerekçesiyle hakkında 25 yıl cezaya hükmedilen şüpheli 2 yıl önce kayıplara karıştı. Kudret T., aramalara rağmen bir türlü bulunamadı.

PARALARI FETÖ ÜYELERİNE AKTARDI İDDİASI

İstanbul Narkotik Polisi aranan şüphelinin İstanbul Üsküdar'da olduğunu belirledi. Tespit edilen adrese operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelinin gizli bölmesinde F serisi olduğu öne sürülen 1 dolar bulundu. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelinin FETÖ bağlantısı olduğu öne sürüldü.

KOMİSERLİĞİ KAZANDI AMA GÖNDERMEDİLER

Çaldığı uyuşturucudan elde ettiği paraların bir kısmını FETÖ üyelerine verdiği iddia edilen şüpheli hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Cumhurbaşkanlığı'nda CAT timinde görev yaptığı sırada komiserliği kazandığı belirtilen Kudret T.'nin, sınavı kazanmasına rağmen örgütün “Yerinde kal” talimatı verdiği ve bu talimat doğrultusunda rütbesini almadığı öne sürüldü.

Sözcü