Darbeci ağabeyini reddetmişti, gerçek ortaya çıktı

Darbeci ağabeyini reddetmişti, gerçek ortaya çıktı

Darbeci albayın kardeşinin, kiraladığı evde ağabeyini ve diğer albayı sakladığı ortaya çıktı.

Darbe girişimi sırasında TRT'nin basılması ve köprüde halka ateş açılması ile Taksim'de halka ateş açılması talimatlarını verdiği öne sürülen firari albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın ardından onları sakladığı gerekçesiyle Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli'nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Gazneli'nin evinin bahçesinde yapılan aramada yakalanan albaylara ait olduğu tespit edilen silahlar ve mermiler gömülü olarak bulundu. Ömer Gazneli'nin darbe girişiminin ardından Konya'ya kaçan abisi ile diğer albayı kiraladığı evde gizlediği, sosyal paylaşım sitelerinden de darbe ve FETÖ karşıtı paylaşımlarla olaya karışan albay abisini reddeden açıklamalar yaptığı belirtildi.

Habertürk'ün haberine göre, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasındaTSK'dan ihraç edilen isimler arasında bulunan ve İstanbul'da köprüde halka ateş açılması, TRT'nin basılması emirlerini verdiği öne sürülen Kurmay Albay Nebi Gazneli ile Taksim'de toplanan halka ateş açılması talimatını verdiği iddia edilen Albay Müslüm Kaya dün gece Konya'da yakalandı.

Konya Emniyeti Özel Harekat Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla Yazır Mahallesi Şehit Mustafa Aydın Sokak'taki evde yakalanan iki albayın saklanmalarına yardım ettiği gerekçesiyle Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli de Lalebahçe Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

SİLAHLAR BAHÇEDE BULUNDU

Ömer Gazneli, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Ömer Gazneli'nin evinin bahçesinde yapılan aramada yakalanan albaylara ait olduğu tespit edilen silahlar ve mermiler gömülü olarak bulundu.

DARBE KARŞITI GİBİ GÖRÜNÜP...

Ömer Gazneli'nin darbe girişiminin ardından Konya'ya kaçan abisi ile diğer albayı 6 Ağustos'tan bu yana kiraladığı evde gizlediği, firari albayları dışarı çıkarmayıp ihtiyaçlarını kendisinin temin ettiği belirtildi. Ömer Gazneli'nin sosyal paylaşım sitelerinden darbe ve FETÖ karşıtı paylaşımlarla olaya karışan albay abisini reddeden açıklamalar yaptığı bildirildi.

Gözaltına alınan albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın ilk ifadelerinde Mısır'a kaçmayı planladıklarını söyledikleri iddia edildi. Yakalandıklarında üzerlerinde askeri personelin giyidği yeşil atlet, eşofman ve spor ayakkabı olduğu belirtilen Gazneli ve Kaya işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilip polis eşliğinde uçakla İstanbul'a gönderildi.

Habertürk