Darbeci generallere tutuklama !

Darbeci generallere tutuklama !

FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturmada 14 general ve 1 amiral tutuklandı.

Aralarında 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk'ün de bulunduğu 14 general ile 1 amiral tutuklandı.

Darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak dün akşamİstanbul Adliyesi'ne çıkartılan 14 general ile 1 amiral daha tutuklandı.

ARALARINDA 3. KOLORDU KOMUTANI DA VAR

3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk ile 1. Ordu Harekat Başkanı Eyüp Gürler'in de aralarında bulunduğu 1 Korgeneral, 5 Tümgeneral ve 7 Tuğgeneral ve 1 Tuğamiral olmak üzere 14 general İstanbul nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakmiliği'nce tutuklandı.

Rütbeli askerlerin, "darbeye teşebbüs", "örgüt kurmak ve yönetmek", "Cumhurbaşkanı'na fiili saldırıya teşebbüs" ve "kasten adam öldürme" suçlarından cezaevine gönderildiği bildirildi.

İZMİR'DE TUTUKLU GENERAL SAYISI 10'A ÇIKTI

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından İzmir'de, gözaltına alınan askerlerden Narlıdere İstihkam Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saydam, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter ve Amfibi Okullar Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün, İzmirEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen generaller hakkında tutuklama kararı çıktı.

DAHA ÖNCE DE 5 İSİM TUTUKLANMIŞTI

Adliyeye sevk edilen, Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil, Amfibi DenizPiyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur ve Bornova 57'nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol'da daha önce tutuklanmıştı.

DHA

Etiketler izmir general fetö