Değer Deniz'in ölümünde ilginç şüphe !

Değer Deniz'in ölümünde ilginç şüphe !

Çanta kayışıyla boğularak öldürülen müzisyen Değer Deniz hakkında Takvim gazetesinde sıradışı bir haber çıktı..

 

Değer Deniz'in 'Sabetaycı' olduğu öne sürüldü. Genç kadının, karanlık ortamlardaki ayinler esnasında arkadaşları tarafından öldürülmüş olabileceği gündeme geldi.
Takvim gazetesinden Emir Somer'in haberine göre İstanbul Beyoğlu'nda geçen salı günü müzisyen Değer Deniz'den (39) haber alamayan erkek kardeşi Orhan Deniz, merak ederek ablasının Güllabici Sokak'ta yaşadığı eve gitti. Uzun süre zili çalmasına rağmen kapı açan olmadı. Daha sonra çilingir yardımıyla daireye giren Deniz koridorda ablasının cesediyle karşılaştı. Yapılan ilk incelemelerde cesedin iki günlük olduğu saptandı. Genç kadının ellerinin telefon şarj aletinin kablosuyla bağlanmış halde olduğu ve darp edildikten sonra çanta kayışı ile boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Emniyet güçleri soruşturmayı derinleştirdi. Genç kadının müzisyenlik ve ses sanatçılığı dışında 'Masaj Terapi Danışmanlığı' da yaptığı öğrenildi. Evin çevresindeki kamera kayıtlarını toplayan ekipler, daire kapısında zorlama izine de rastlamadı. Herhangi bir hırsızlık olayının da yaşanmadığı tespit edildi. Söz konusu bulguların, Değer Deniz'in tanıdık biri tarafından öldürüldüğü ihtimalini kuvvetlendirdiği belirtildi. Yıllardır müzikle uğraşan ve 2012 yılında 'Bekle' adlı bir albüm çıkaran Değer Deniz'in 'Sabetaycı' olduğu ve zaman zaman bazı yakın arkadaşları ile ev ve iş yerlerinde toplanarak 'Sabetay' inancı doğrultusunda bazı dini ayinler düzenledikleri ileri sürüldü.

 

KATİL ZANLISI BELİRLENDİ
 
Genç kadının bedeninde boğuşma ve darp izlerine rastlayan ve katil veya katillerin yakalanması için çalışmalarını sürdüren Cinayet Masası Dedektifleri, Değer Deniz'in söz konusu ayinlere katıldığı yönündeki iddialar üzerine, yakın çevresini mercek altına aldı. Polis, genç kadının yakın bir arkadaşı veya arkadaşları tarafından karanlık ortamlardaki ayinler esnasında öldürüldüğü ihtimalini değerlendirmeye başladı. Araştırmalar sonucu Değer Deniz'in katil zanlısı belirlendi. Ancak kimliği açıklanmadı.