Denizli’de Paralel Yapı Operasyonu

Denizli’de Paralel Yapı Operasyonu

Denizli'de sabah saatlerinde düzenlenen "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, tarım alanında kabul...

Denizli'de sabah saatlerinde düzenlenen "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, tarım alanında kabul edilen bazı projelere usulsüz kredi sağlanarak örgüte destek verildiği iddiasıyla 19 kişinin gözaltına alındığı ve evlerinde arama yapıldığı öğrenildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon yaptı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü'ne yönelik yapılan operasyonda Denizli'deki bazı projelere usulsüz kredi verilerek örgüte çıkar sağlandığı iddia edildi. Bu kapsamda 19 kişinin evlerinde arama yapılırken, bazı materyallere de el konuldu. Gözaltına alınanlardan 16'sının kamu görevlisi olduğu, 3'ünün ise desteklemelerden faydalananlar olduğu ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Denizli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürerken, el konulan dokümanların incelenmeye başlandığı kaydedildi.