Depremzede vatandaş böyle isyan etti: ''Dileneyim mi ?''

Güncelleme:

Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bir depremzedenin isyanı kameralara yansıdı. Depremzede vatandaş, “Depremde korktum ama burada daha daha fazla afet yaşıyoruz. Biz burada tir tir titriyoruz. Kimse gelip demiyor burada ne yiyip içiyorum. Ben de mi dileneyim” diye açıklamada bulundu.

Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından dün, yani ikinci gece, çadırlarda kalanlar güç koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Depremin ikinci gecesi -7’yi bulan soğuk havada çadırların önünde yaktıkları ateşle ısınmaya çalışan Elazığlılar battaniye dağıtımındaki aksaklıktan yakındılar.

“DEPREMDE KORKTUM, AMA BURADA DAHA FAZLA AFET YAŞIYORUZ”

Elazığ’da bir depremzede kadın yaşadıkları sıkıntıları anlatırken adeta isyan etti.

Depremzede vatandaş, “Depremde korktum ama burada daha daha fazla afet yaşıyoruz. Biz burada tir tir titriyoruz. Kimse gelip demiyor burada ne yiyip içiyorum. Ben de mi dileneyim” diye sordu.

Depremzede vatandaş, şunları söyledi:

“Deprem beni yıpratmadı, burada duruşum beni yıprattı. Depremde korktum ama burada daha fazla afet yaşıyoruz. Biz burada tir tir titriyoruz. Epilepsi hastasıyım, ilacımı bile alamadım evden. Kimse gelip demiyor burada ne yiyip içiyorum. Ben de mi dileneyim? Kime gideyim? Hangi başbakana gideyim? Gittim orada istedim. Bana bir şey vermiyorlar.

Yok ne battaniye verdiler, ne de dağıtıldı. O çadırlarda çifter çifter var. Bakın burada ateşi yaktık. Yardım diyorum, git ablacğım geleceğiz. AFAD gelmiş ne yapıyor bana? Kızılay gelmiş ne yapıyor bana? Oy zamanı geldiğinde hepsi şu bu. Sıra bize geldiğinde yok. Niye yok. Niye yok ha…” dedi.

ANKA