Dev İbrikten Uyuşturucu Çıktı

Dev İbrikten Uyuşturucu Çıktı

Gümrük Muhafaza ekipleri İskenderun'da gerçekleştirdikleri bir operasyonda tahmini değeri 7 milyon TL olan 277 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Gümrük Muhafaza ekipleri İskenderun'da gerçekleştirdikleri bir operasyonda tahmini değeri 7 milyon TL olan 277 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce İskenderun Liman sahasına gelen ve transit beyanname muhteviyatı eşya taşıyan bir TIR aracı, risk kriterleri çerçevesinde x-ray taramasına sevk edildi.

X-ray taramasında araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine gümrük ekipleri dorsede bulunan gümrük mührünü söktü.

Açılan TIR'da gümrük idaresine bildirilmediği anlaşılan yaklaşık 2 metre boyunda dekoratif amaçlı bakır ibrik bulundu. Yapılan incelemede ibriğin bazı bölgelerine sonradan kaynak yapıldığı anlaşıldı.

"Merkür" ve "Blacky" isimli narkotik dedektör köpekleri ile detaylı bir arama yapıldı. Yapılan aramada köpeklerin şüphe edilen eşyaya tepki vermesi üzerine ibriğe küçük bir delik açıldı. Gümrük ekiplerinin ulaşılamayan yerlerin görüntüsünü almak için kullandığı videoskop cihazıyla ibriğin iç kısmı kontrol edildi.

Yapılan ilk kontrolde uyuşturucuya benzer beyaz renkli küçük ebatlarda haplar görüldü. Bunun üzerine eşyanın tabanı kesici alet marifetiyle açıldı. Açılan tabandan 277 bin adet uyuşturucu hap çıktı.

Uyuşturucu test kiti ile yapılan ön analizde hapların "amfetamin içerikli" sentetik uyuşturucu olduğu belirlendi. Tahmini piyasa değeri 7 milyon TL olan uyuşturucuya el konuldu.

Olayla ilgili olarak 2 kişi hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Mal sahibi kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak gümrük muhafaza ekipleri tarafından cezaevine teslim edildi.