Dilek Doğan davasında yeni karar

Dilek Doğan davasında yeni karar

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava 12 Ekim'e erteledi.

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin polis memuru Y.M.'nin yargılandığı davada mahkeme, "reddi hakim" talebi nedeniyle dosyayı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndererek duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

İstanbul Sarıyer'de 18 Ekim 2015'te DHKP-C'ye yönelik terör operasyonu sırasında baskın yapılan bir evde çıkan olaylarda yaranan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin polis memuru Y.M.'nin yargılandığı dava "reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılmasına karar verilen duruşmaya, sanık polis memuru Y.M. katılmazken, Dilek Doğan'ın annesi, babası ve akrabaları ile tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu. Doğan'ı duruşmada 27 avukat temsil etti.

Duruşmada geçen celse çıkan olaylar nedeniyle izlenilen bazı görüntülerin, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verilmesi dolayısıyla izlenmediğini belirten müşteki avukatlarından Cemal Yücel, söz konusu görüntülerin tekrardan mahkemede izlenilmesini talep etti. Diğer müşteki ve katılan avukatları ise duruşmanın kapalı yapılması kararının kaldırılmasını talep etti. Avukatların bu talebini ara kararında değerlendiren mahkeme heyeti, kamu güvenliğinin ihlali ile ilgili sorunların devam ettiğini gerekçe göstererek duruşmadaki kapalılık kararının devamına karar verdi.

Duruşmaya katılan avukatların, mahkeme heyetinin taraflı davrandığı, sanık Y.M.'ye güvence verildiği ve adil bir kararın bu mahkemeden çıkmayacağı beyanlarını "reddi hakim" niteliğinde değerlendiren mahkeme heyeti, bu yöndeki talebin değerlendirmesi için dosyanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Duruşma öncesi ve sırasında İstanbul Adalet Sarayı önünde ve içerisinde toplanan bazı kişiler slogan atarak pankart açmak istedi. Adliye çevresinde ve içerisinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, pankart açılmasına izin verilmedi. Slogan atmaya devam eden ve polise direniş gösteren 19 kişi gözaltına alındı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ile "kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak'" suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Cihan