Diyarbakır bombacısı İstanbul'da yakalandı !

Diyarbakır bombacısı İstanbul'da yakalandı !

Diyarbakır'da yola döşediği bombayı infilak ettirerek 3 polisin şehit edilmesine neden olan PKK bombacısı İstanbul'da yakalandı.

İstanbul motorize yunus ve güven timleri, Üsküdar'da Diyarbakır'dan gelen bir otobüsü durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Otobüste bulunan Diyar D. sahte kimlikli bir yolcu gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

PKK'NIN EN ÖNEMLİ BOMBACISI

Sahte kimlikle yakalanan Diyar D.'nin yapılan araştırmasında terör örgütü PKK'nın patlayıcı düzeneklerini hazırlayan Yakup Akkan isimli terörist olduğu olduğu belirlendi. Sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen Akkan'ın İstanbul'a sansasyonel kanlı bir eylem için geldiği öğrenildi.

SUR SOKAKLARINA DÖŞENEN BOMBA DÜZENEKLERİNİ O HAZIRLAMIŞ

Sorgusu devam eden Yakup Akkan'ın 11 ayrı suçtan aranması olduğu belirlendi. Ayrıca Diyarbakır Sur'da sokak ve evlere döşenen bomba düzeneklerini hazırlayan kişinin de Akkan olduğu tespit edildi. Akkan'ın sözlü ifadesinde, "Sur'da günlerce bomba düzeneği hazırladım. Yaptığım bomba düzeneklerini bir depoya bırakıyordum. Diğer örgüt üyeleri benim hazırladığım bomba düzeneklerini depodan alıyordu" dediği öğrenildi.

ÖZEL BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan Yakup Akkan'ın Kandil ve Suriye'deki kamplarda uzun süre bomba eğitimi aldığı kaydedildi. PKK'nın bombacısı Akkan'ın her türlü bomba düzeneğini hazırlayabildiği ve uzun süre de Kobani'de PKK adına savaştığı belirlendi.

ÖZEL HAREKAT ŞUBE MÜDÜRÜ VE 2 POLİSİ ŞEHİT ETMİŞTİ

Sorgulanan Yakup Akkan'ın hazırlığı bomba düzeneğini patlatmasıyla 15 Aralık 2015 günü Diyarbakır Silvan Oğuzalp Köyü yakınında zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılan el yapımı patlayıcı nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ve yanında bulunan 2 polis memuru şehit olurken 2 polis memuru da yaralanmıştı.