DİYARBAKIR'DA KORKUNÇ OLAY: 6 ÇOCUK ÖLDÜ !

DİYARBAKIR'DA KORKUNÇ OLAY: 6 ÇOCUK ÖLDÜ !

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir yatılı Kur'an kursunda yangın çıkması sonucu 6 çocuk hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü'ndeki 2 katlı Kuran kursu binasında elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında 6 öğrenci yaşamını yitirdi. Köylüler 3 öğrenciyi son anda kurtardı. Aşırı sıcaklıktan genleşerek kilitlenen plastik kapıların açılmaması nedeniyle dışarı çıkamayan öğrencilerin cansız bedenleri balkon kapısı önünde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı, ihmali araştırmak için 2 müfettiş görevlendirdi.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA KAPIYA KOŞTULAR AMA...

Habertürk'ten Ahmet Yukuş'un haberine göre, Kulp İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karaağaç köyünde 11 öğrenci ve 1 usta öğreticinin kaldığı 2 katlı Karaağaç Kuran Kursu binasında koğuşta ısınmak amacıyla kullanılan elektrik sobası devrildi. 6 öğrencinin kaldığı koğuşta yerdeki halının tutuşmasıyla yangın çıktı. Alevler kısa sürede öğrenci ranzalarına sıçradı. Yangına uykuda yakalanan öğrenciler çığlık çığlığa dışarı kaçmak istedi ancak aşırı sıcaklıktan genleşen kapılar açılmadı. Karşı odada bulunan ve çocukların çığlıkları üzerine uyanan usta öğretici Faruk Işık, bağırarak köylülerden yardım istedi.

BALKON KAPISI ÖNÜNDE 6 CANSIZ BEDEN

İmamın yardım sesiyle yataklarından fırlayan köylüler bidonlarla yangını söndürmeye çalıştı, itfaiye ve jandarmaya haber verdi. Yangını söndüren itfaiye ve köylüler, yaşları 15 ile 19 arasında olan Nur Muhammet Bayka, Mehmet Bingöl, Sebahattin Altun, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Serhat Sancar'ın balkon kapısı önünde üst üste cansız bedenleriyle karşılaştı. Diğer koğuşta kalan ve dumandan zehirlenen 3 öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DİYANET MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Köye gelen jandarma binada inceleme yaptı. Çocukların cesedi kimlik tespiti ve otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince yapılan incelemede, yangının elektrik sobasından çıktığı belirlendi. Olayın duyulmasıyla birlikte çocukların aileleri ve yakınları köye akın etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatı üzerine 2 katlı kursta ihmal olup olmadığının belirlenmesi amacıyla 2 müfettiş görevlendirdi.

KÖYLÜLER: SU BİDONUNU ALIP KOŞTUK

Yangına müdahale eden köylülerden Mehmet Güneş, "Köylülerin bağırma sesiyle uyandım. Evin penceresini açtığımda Kuran kursu alevler içerisinde yanıyordu. Ben de evdeki su bidonunu alıp yangını söndürmeye gittim. Uzun bir uğraş sonucu yangını söndürdük. Ancak yatakhane kısmına girdiğimizde öğrencilerin balkon kapısı önünde üst üstte cansız bedini ile karşılaştık. Daha sonra dumandan zehirlenen öğrencileri çıkarttık" dedi.

kur-an-kursunda-yangin-6-cocuk-can-verdi-3-7926320_6172_m.jpg

[PAGE]

kur-an-kursunda-facia-6-cocuk-can-verdi_x_7926320_79.jpg

[PAGE]

kur-an-kursunda-yangin-6-cocuk-can-verdi-3-7926320_5243_m.jpg

[PAGE]

DİYARAKIR'DA KORKUNÇ OLAY: 6 ÇOCUK ÖLDÜ !