Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı !

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı !

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki 16 köye sokağa çıkma yasağı getirildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyon nedeniyle ilçenin 16 köyünde bugün saat 09.00'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte güvenlik güçleri Lice'nin kırsal kesiminde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlattığı hava destekli operasyonlarını sürdürüyor. PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınırken, operasyon bölgesine karadan da askerler sevk edildi.

Lice Kaymakamlığı'ndan sokağa çıkma yasağıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle:

"Kaymakamlığımızca 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç maddesi gereğince halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla 23.04.2016 saat 09.00'dan geçerli olmak üzere Lice İlçesi kırsalında Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına yönelik yürütülecek olan operasyonlar sebebiyle Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."