DİYARBAKIR'DA TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA ÇIKTI !

DİYARBAKIR'DA TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA ÇIKTI !

Diyarbakır'da suikast hazırlığındaki bir terörist öldürüldü.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde, belediyelerde görevlendirilen kayyumlara ve il yöneticilerine suikast hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

Örgütün dağ kadrosundan gelerek Diyarbakır'da il yöneticilerine ve belediyelere görevlendirilen kayyumlara yönelik, ses getirecek eylem yapacağı istihbaratını alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Van nüfusuna bağılı 1990 doğumlu 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş'un, saldırıyı gerçekleştirmeden yakalanması amacıyla merkez Bağlar İlçesi Cengizler Caddesi civarında operasyon düzenlendi.

diyarbakir-da-catisma-1-terorist-olduruldu-3-8985170_o.jpg

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

İstihbarat Şubesi ve Özel Harekat Şubesi müdürlüklerinin koordineli operasyonunda, PKK'lı terörist Sabiha Üçoş sokak ortasında polisle çatışmaya girdi. Ölü ele geçirilen PKK'lı kadın teröristin üzerinde el bombası ve tabanca bulundu.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI

Geçen cumartesi günü de yine merkez Bağlar İlçesi Toptancılar Sitesi mevkiinde çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 teröristin de yaralı ele geçirilmişti. Yaralı teröristin ifadesinden, örgütün dağ kadrosundan kente gelen PKK'lı Sabiha Üçoş'un eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ilçesinde eylem hazırlığında olan bir kadın teröristin çıkan çatışmada öldürüldüğünü ve konuyla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Teröristin üzerinden 1 adet tabanca ve 1 adet el bombası bulunduğu bildirilen açıklamada, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, il merkezine sansasyonel eylem hazırlığında olan ve örgütün dağ kadrosundan geldiği yönünde bilgiler bulunan Evin kod S.Ü. isimli bölücü terör örgütü mensubu bayan şahsın, Bağlar ilçesi Cengizler Caddesi civarında olduğu bilgisinin alınması üzerine, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahsın yakalanması için operasyon düzenlenmiştir. Bölücü terör örgütü mensubu şahsın 'teslim ol' çağrısına silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bayan terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede şahsın üstünde bir adet tabanca ve 1 adet el bombası olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla ve aralıksız olarak devam edilecektir" denildi.