Diyarbakır'da katliam ! Aileler arasında çatışma çıktı: 6 ölü, 7 yaralı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, bir kadının babasının evine gitmesi nedeniyle aileler arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 6 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, G.P.'nin, eşi Z.P. ile aralarındaki geçimsizlik yüzünden babasının evine gitmesi nedeniyle aileler arasında silahlı kavga çıktı. Olayda 6 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı.

Olay, saat 01.30 sıralarında, Silvan'ın Gökçe Tevek köyünde meydana geldi. Diyarbakır'da yaşayan G.P., iddiaya göre, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Z.P. ile tartışıp, köyde oturan babası Cevad N.'nin evine gitti. Diyarbakır'da yaşayan Z.P. ise ağabeyi M.P. ve dayısı S.E. ile birlikte hafif ticari araçla geldikleri  N.'nin evinde, G.P.'yi götüreceklerini söyledi. N. ailesinin olumsuz yanıt vermesiyle 3 kişi, yanlarında getirdikleri kalaşnikof ve pompalı tüfekler ile evdekilere ateş açtı. Evde kurşunların hedefi olan kimliği belirsiz 1 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı. Saldırganlar, olay yerinden kaçarken, ihbarla köye sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından sağlık görevlilerince ambulanslarla Silvan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Halise (32), Aziz (20), Gökhan (19) ve Mevlüt N. (58) ile Edip O. (42) doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Diyarbakır'da katliam ! Aileler arasında çatışma çıktı: 6 ölü, 7 yaralı - Resim : 1

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 2 KİŞİ ARANIYOR
Köyde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri ise giriş- çıkışları kapattı. Eve ateş açanlardan M.P., hafif ticari araçta 2 kalaşnikof ve 2 pompalı tüfekle yakalanıp, gözaltına alındı. Z.P. ve S.E.'nin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Diyarbakır'da katliam ! Aileler arasında çatışma çıktı: 6 ölü, 7 yaralı - Resim : 2

EVİN DUVARI KURŞUN İZLERİYLE DOLU

Öte yandan, saldırının şiddeti evin duvarındaki kurşun izleriyle gözler önüne serildi. Eşinden boşanmak istemesi üzerine gece saatlerinde uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda kadın ve ailesinin bulunduğu ev delik deşik oldu. Kurşun izleri dehşet anını gözler önüne sererken, köy sakinleri sinir krizleri geçirdi.

Diyarbakır'da katliam ! Aileler arasında çatışma çıktı: 6 ölü, 7 yaralı - Resim : 3

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN SİLVAN’DAKİ OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde çıkan ve 6 kişinin öldüğü 9 kişinin de yaralandığı olaya ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Silvan ilçesi Gökçetevek Mahallesi’nde gece saat 01.20 sıralarında akraba olan iki aile arasında ailevi bir nedenden dolayı başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü belirtildi. Açıklamada, “Kavga sonucunda 1 kişi olay yerinde, 5 kişi yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, yaralı olan 9 kişinin tedavilerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Savcılığı tarafından gerekli inceleme ve soruşturmalara başlanmıştır” denildi.

DHA/İHA

Etiketler diyarbakır katliam