Dolandırıcılar suç üstü yakalandı

Dolandırıcılar suç üstü yakalandı

İzmir'de iki ayrı operasyonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar polis tarafından yakalandı.

İzmir'deki iki operasyonda, kendilerini "polis" olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmaya çalışan İ.Y. ile E.A., tarif ettikleri yere bırakılan altın ve paraları almaya geldikleri sırada polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Karşıyaka'daki ilk olayda, F.T.B.'yi (53) arayan bir kişi, kendisini "polis" olarak tanıtıp altınlarını istedi. F.T.B.'nin bilgi verdiği polis harekete geçti. Dolandırıcının tarif ettiği çöp konteynerine, içerisinde altın bulunduğu görünümü verilen poşet bırakıldı. Bir süre sonra poşeti alıp ayrılmak isteyen İ.Y. (22) gözaltına alındı. İ.Y., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konak'taki olayda ise polis, İ.Ç.'yi (60) arayıp, bankada bulunan parasını çekmesini, eğer operasyonu tehlikeye atacak bir harekette bulunursa eşi ve çocuklarını gözaltına alacakları yalanını söyleyen kendisini "polis" olarak tanıtan dolandırıcıyı yakalamak için harekete geçti. İçerisinde para bulunduğu görünümü verilen poşet, İ.Ç., tarafından dolandırıcının tarifi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önünde bulunan elektrik panosunun yanına bırakıldı. Panonun yanından poşeti alıp uzaklaşan E.A. (29) polis tarafıdan yakalanıp gözaltına alındı. E.A. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA