Donlandırcılar 'vur' emri bile verdi !

Donlandırcılar 'vur' emri bile verdi !

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar bunu da yaptı.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekenin ikna kabiliyeti, telefon kaydıyla gözler önüne serildi. Şebeke üyelerinin ikna için önce polis telsizi argümanlarını kullandıkları, bunda başarılı olamayınca ’vur’ emri verecek kadar ileri gittikleri görüldü

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekenin ikna kabiliyeti, telefon kaydıyla gözler önüne serildi. Şebeke üyelerinin ikna için önce polis telsizi argümanlarını kullandıkları, bunda başarılı olamayınca ’vur’ emri verecek kadar ileri gittikleri görüldü.

Telefon üzerinden yapılmak istenen dolandırıcılık girişimi Aydın’ın Didim ilçesinde yaklaşık 10 gün önce yaşandı. İddiaya göre, Didim’de yaşayan emekli Osman Gürbüz, iki yıl önce kimlik kartını kaybetti. Ardından kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bazı dolandırıcıların hedefi haline geldi.

TERÖR ÖRGÜTÜ KİMLİĞİNİ ELE GEÇİRDİ DİYEREK KORKUTTULAR

Kimlik kaybının ardından kendisini sözde polis ve savcı olarak tanıtan bazı kişiler, terör örgütünün kayıp kimliğini ele geçirdiğini ve banka hesabına ulaştığını iddia ederek irtibat kurdu. Dolandırıcılar, sözde örgüt mensuplarının yakalanması için polis ve savcılıkla işbirliği yapması gerektiğini belirterek dolandırıcılık olayı için start verdiler.

BANKA HESABINA PARA YATIRMASINI İSTEDİLER

Polis ve savcı gibi aradıkları Osman Gürbüz’e şüphelilerin yakalanması için verecekleri banka hesabına ilk etapta 50 bin TL yatırılması istendi. Böylelikle hesapta parayı görecek olan sözde örgüt üyelerinin parayı çekmek için bankaya geleceklerini ve bu sırada operasyon başlatarak şüphelilerin yakalanacağını söylediler. Ancak arayan kişilerin dolandırıcı olabileceğini değerlendiren Osman Gürbüz, yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kayda aldı. Ardından arayan kişilerin niyetlerini anlamak için oyunu sürdürmeye devam etti. Arayan kişilere korku ve endişelerini anlatarak konuşturmaya çalışan Gürbüz, şüphelilerin 50 bin talebini 10 bin liraya düşürene dek oyunu sürdürdü.

İKNA EDEMEYİNCE ÖNCE TEHDİT SONRA HAKARETTE BULUNDULAR

Dolandırıcılar, bir türlü ikna edemedikleri Osman Gürbüz’den son bir umutla 5 bin lira yatırmasını istedi. Buna rağmen ikna olmayan Gürbüz’ün ret yanıtı üzerine bu kez tehditler savurarak asıl niyetlerini ortaya koydular.
Sözde polis olarak arayan dolandırıcının; ‘nişancılar, nişan alın bakim bu adamı kafasından vurun.’ talimatı vererek önce tehdit ettikleri ardından da hakaret etmeye başladıkları gözlendi. Tehdit üzerine Osman Gürbüz’ün ‘Kimi vuruyorlar beni mi? Ne yapıyorsunuz siz. Devletin polisi benimi vuracak’ diye tepki gösteriyor. Görüşme, dolandırıcı ile Gürbüz’e karşılıklı olarak birbirlerine ağır hakaret ve küfürle sürüyor. Telefon görüşmesi dolandırıcının ‘bu gece senin evini bombalayacağız’ sözleriyle son buluyor.

GÜRBÜZ, POLİS VE SAVCILIĞIN DUYARSIZLIĞINDAN DERT YANDI

Olayın mağduru Osman Gürbüz, dolandırıcıların yakalanması için polis ve savcılığa başvurduğunu ancak şikayet kaydının dahi alınmadığını belirterek yetkilileri eleştirdi. Gürbüz, bu şahıslardan şüphelendiği için ses kaydını aldığını belirterek "Bu adamların T.C numaralarını, cep telefon numaralarını aldım, kimin adına para yatıracağıma dair hesap numaralarını aldım. Adamların elimde hesap numaraları var” dedi.
Başından geçen olayı anlatan Gürbüz, “Dolandırıcılara parayı elden teslim etmek istedim. Gelselerdi kendim yakalayacaktım. Onlarda geliyoruz filan dediler sonra izin alamadık diyerek gelmediler. Parayı bankaya yatırmamı istediler. Önce 50 bin istediler sonra 10 bin istediler olmayınca en son 5 bin TL’ye düştüler. Parayı alamayacaklarını anlayınca hakaret etmeye başladılar. Sonunda küfredip kapattılar” şeklinde konuştu.
Yetkililere bir mesajı olup olmadığı sorulan Osman Gürbüz, “Yetkililere ne mesajım olsun. Ben savcı beyin yüzüne de söyledim. Sizin devlet olarak bu şahıslara ceza vermeniz lazım. Bu kadar rahat davrandıklarına göre bu devletin duyarsızlığından kaynaklanıyor” dedi.

PROF. DR. CANAN KARATAY DA DOLANDIRICILARIN MAĞDURU OLMUŞTU

Ünlü Diyetisyen Prof.Dr. Canan Efendigil Karatay da geçen 31 Ekim 2013 tarihinde dolandırıcıların kurbanı olmuştu. Karatay’a bankadan çektirdikleri 50 bin dolar ve 10 bin lirayı poşet içerisinde Balat ve Kadıköy’de iki farklı adrese bıraktıran şüpheliler parayla birlikte sırra kadem basmıştı. Polis tarafından teknik takibe alınan iki şüpheli Kadıköy’de yakalanmıştı.