Dumankaya şirketlerine kayyum atandı

Dumankaya şirketlerine kayyum atandı

Dumankaya ailesine bağlı şirketlere TMSF yetkilileri kayyum olarak atandı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Dumankaya ailesine bağlı şirketlere kayyum olarak atanmasına karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddialarıan yönelik yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında, savcılık dosyada adı geçen şirketlere Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesini talep etti. Talebi değerlendiren Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği Dumankaya ailesine bağlı şirketlere kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Dumankaya ailesine bağlı şirketlerin ticari hayatta FETÖ/PDY terör örgütü ile birlikte hareket ettikleri, terörün finansmanını sağladıklarının açık ve net olduğunu ifade eden hakimlik, bu kapsamda Halit Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Uğur Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya'ya ait şirketlere, TMSF yetkililerinin, yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere kayyum olarak atanmasına karar verdi.

İHA