El Nusra Operasyonu Şüphelileri Adliyede

El Nusra Operasyonu Şüphelileri Adliyede

ADANA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, El Kaide terör örgütünün Suriye yapılanması olan El Nusra Cephesi'ne yönelik...

ADANA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, El Kaide terör örgütünün Suriye yapılanması olan El Nusra Cephesi'ne yönelik kent merkezinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir vakıf ile bazı illerde ve yurt dışındaki kamplarda bulunan örgüt mensuplarıyla irtibat ve ilişki içerisinde oldukları, Suriye'ye elaman gönderdikleri, örgüt adına yardım topladıkları, örgütsel ders, sohbet, toplantı ve etkinlik düzenledikleri, örgütsel faaliyetlerinin deşifresini engellemek amacıyla kod isim kullandıkları, El Kaide terör örgütü suçundan cezaevinde yatan şahıslara adli aşamada destek oldukları saptanan 13 şüpheliye yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı, çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman, 1 adet pompalı av tüfeği ile bu tüfeğe ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Sorguları tamamlanan zanlılar, Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Polisler, zanlıları geniş güvenlik önlemi altında Adana Adliyesi'ne götürdü.

FOTOĞRAFLI