Ellerin kırılsın! Kanser hastası yaşlı kadını bayıltana kadar dövdü

Güncelleme:

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kanser hastası olan 72 yaşındaki kadını öldüresiye döverek para ve altınlarını çalan Habip K. tutuklandı.

Seyhan Mahallesi'nde yalnız yaşayan ve meme kanseri tedavisi gören Lütfiye A., 25 Aralık günü saat 15.00 sıralarında banyoya girdi. Bu sırada eve gelen şüpheli, kapıyı çaldı ancak A. açmadı. Banyodan çıkıp, üzerini giyinen A., kapıyı açtığında yüzünü cerrahi maskeyle gizleyen kişiyle karşılaştı. Şüpheli, bağırmaması için kadının ağzını eliyle kapatıp, içeri sürükledi. A.'yı dakikalarca darbeden şüpheli, kadının baygınlık geçirmesiyle yatak odasına gitti. Şüpheli, dolabın içindeki 4 bin TL, 6 çeyrek ile 1 tam altın ve ziynet eşyalarını çalarak kaçtı. Bu anlar ise sokaktaki güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

OPERASYONLA YAKALANDI

Bir süre sonra kendine gelen Lütfiye A., komşularından yardım sitedi. Yüzü kanlar içinde kalan kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis de şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin, Habip K. olduğunu belirledi. Bir mobilya dükkanında işçi olarak çalışan K.'nin, olay yerine iş arkadaşı Oğuzhan T.'nin (23) kullandığı otomobille geldiği tespit edildi. Daha sonra harekete geçen polis, şüphelileri D-400 yolundaki iş yerine düzenlenen operasyonla yakaladı.

'BELKİ 20 DAKİKA BENİ DÖVDÜ'

Dehşet anlarını anlatan Lütfiye A., "Banyodayken 3 kez kapı çaldı. Başta açmadım. Üzerimi giydikten sonra kapıyı açtım. Elleri eldivenli, yüzü maskeli bir şekilde karşıma çıktı. Hiçbir şey söylemeden ağzımı kapatıp, dövmeye başladı. Yere düştüm, 'Allah'ını seversen bırak beni' dedim, bırakmadı. Belki 20 dakika beni dövdü. Tek başımaydım, çok korktum. Yere düşüp, bayılınca altınlarımı ve paramı çalıp, gitmiş. Onlar benim kefen paramdı" diye konuştu.

Emniyete götürülen Habip K. ise ifadesinde, "Teyzenin parası ve altınları olduğunu biliyordum. Alkolün etkisindeydim ve şansımı denedim" dedi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, Oğuzhan T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA