Emniyet'te kritik toplantı

Emniyet'te kritik toplantı

darbe girişimi sonrası İstanbul Emniyeti kritik bir toplantı yaptı.

Darbe girişimi sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetiminde kriz masası oluşturuldu. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kriz masasında bu akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik tedbirlerinin ikinci bir emre kadar daha da arttırılacağı öğrenildi.

TANINMAYAN HELİKOPLERLERİ DÜŞÜRME TALİMATI

Toplantıda alınan kararların en başında son 2 gecedir sürekli olarak İstanbul hava sahasında tanınmayan bazı helikopterlerin görüldüğü iddiası üzerine, Emniyet Müdürü Çalışkan'ın talimatıyla güvenliği tehlikeye sokacak herhangi bir tanınmayan helikopter görülmesi durumunda uyarısız olarak düşürülmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

1800 ÖZEL HAREKAT EKİBİ TAKVİYE YAPILDI

Darbe girişimi sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosuna takviye olarak gelen bin 800 Özel Harekat polisi ile tüm kritik tesislerde tedbir alındı. Pek çok cadde ve sokakta kobra ve ejder olarak adlandırılan zırhlı araçlarla sürekli devriye atılacağı kararının verildiği öğrenildi.

DHA