En Mutlu Günleri Karakolda Bitti

En Mutlu Günleri Karakolda Bitti

ANTALYA'da 20 yaşındaki Yağmur Osmanoğlu ve 26 yaşındaki Okay Barış Osmanoğlu'nun neşe içinde geçen sazlı- sözlü düğününün ardından, geline...

ANTALYA'da 20 yaşındaki Yağmur Osmanoğlu ve 26 yaşındaki Okay Barış Osmanoğlu'nun neşe içinde geçen sazlı- sözlü düğününün ardından, geline takılan takıların kime verileceği konusunda taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce öfkelenen gelinin babası Ahmet K., hem kızını hem de damadını dövdü. Yağmur Osmanoğlu'nun sol kaşı açıldı, gözü morardı. Okay Barış Osmanoğlu ise yumruk darbeleriyle çenesinden ve dudağından yaralandı. Genç çift, tedavilerinden sonra polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Antalya'da bir okulda hizmetli olarak çalışan Okay Barış Osmanoğlu, geçen yıl tanıştığı Yağmur K. ile evlenmek istedi. Genç kızın babasının evliliğe karşı çıkması üzerine Okay Barış Osmanoğlu ve Yağmur K., kaçarak geçen 26 Ekim'de ailelerinin haberi olmadan nikah kıydı. Bir süre sonra tarafların ailelerinin barışması üzerine düğün yapılmasına karar verildi.

11 Nisan günü Kepez İlçesi'ndeki bir salonda düğün yapıldı. Düğünde Alanyalı damadın yakınları ve Kayserili gelinin yakınları arasında önce, çalınan oyun havaları konusunda tartışma yaşandı. Düğün salonundaki bu tartışma, davetlilerin araya girmesiyle kavgaya dönüşmeden giderildi.

'TAKILAR KİMDE KALACAK" KAVGASI

Geç saate kadar süren sazlı sözlü düğünden sonra, bu kez de geline takılan takıların kime verileceği konusunda taraflar arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen anlaşmazlık kavgaya dönüştü. Gelinin babası Ahmet K., hem kızını hem de damadını dövdü. Yağmur Osmanoğlu'nun babasının yumruk darbeleri nedeniyle sol kaşı açıldı, gözü morardı. Okay Barış Osmanoğlu ise yumruk darbeleriyle çenesinden ve dudağından yaralandı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen gelin ve damat, buradaki tedavilerinden sonra Sanayi Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Gelin ve damadın şikayeti üzerine Ahmet K. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Ahmet K., ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İLK KAVGA DAVUL ZURNA YÜZÜNDEN

En mutlu günlerinin hastane ve polis merkezinde sona erdiğini anlatan Yağmur ve Okay çifti, olaydan dolayı çok büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Yağmur Osmanoğlu, sonu polis merkezinde biten düğündeki ilk gerginliğin, kına gecesinde yaşandığını belirtti. Erkek tarafının davul zurna eşliğinde oynanan oyunları bilmediğini, kına gecesinde normal oyun havaları çalınmasını istediğini kaydeden Osmanoğlu, "Bu nedenle kına gecesinde iki taraf arasında sürtüşme yaşandı. Düğün günü de babam davul- zurna konusunda ısrar etti, kırmamak için kabul ettik. Düğünde eşimin ailesi erken gitmeleri gerektiği için önce oynamak istedi. Bu nedenle kavga ettiler. Kavga düğün salonunun dışında da devam etti. Ancak diğer davetlilerin araya girmesiyle herkes barıştı ve oynamaya etti" diye konuştu.

EŞİMİN KALBİNE BIÇAK DAYADI

Düğün bittikten sonra Dokuma Semti'ndeki evlerine gittiklerini aktaran Yağmur Osmanoğlu, gece ablası Elif K.'nin kendisini telefonla aradığını ve babasının hasta olduğunu söyleyerek eve çağırdığını anlattı. Ablasının konuşurken çok gergin olduğunu fark ettiğini anlatan Yağmur Osmanoğlu, "Eşim "Gitmeyelim" dedi. Babam söz konusu olduğu için dayanamadım. Birlikte babamın evine gittim. Babam bizi bir odaya sokarak eşimin kalbine bıçak dayadı. Ardından ikimizi dövdü. Beni yere fırlattı. Bana vurmaya devam etti. Ben onu ittirdim. Bu kez kül tablasını kafama fırlattı. Eşim başımdan akan kanı görünce "Yeter" diye bağırdı" dedi.

'KADINA ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUM'

Babasından şikayetçi olan Yağmur Osmanoğlu, "Babamım cezalandırılmasını istiyorum. Koruma kararı aldırdım. Kocam da beni dövmüş olsaydı şikayetçi olurdum. Kadına şiddeti kesinlikle kabul etmiyorum. Üvey babam olsaydı belki bu kadar içim yanmazdı ama bunu yapan öz babam. Bu ilk yaptığı olay da değil, daha önce de beni dövdü. Ama şikayetçi olmadım. Keşke olsaymışım" diye konuştu.

'KÜL TABLASIYLA YÜZÜME VURDU'

Okay Barış Osmanoğlu ise kayınpederinin düğünde takılan takıları istediği için eşi ve kendisini darpettiğini iddia etti. Kayınpederinin kendilerini eve çağırdığını ve düğünde takılan takıları istediğini anlatan Osmanoğlu, "Kayınpederim kül tablasıyla yüzüme vurdu, ikimizi de yumrukladı. Biz kaçarak evlendiğimiz için kayınpederim bunu hazmedemedi. Takıları bahane ederek bizi darp etti. İşi namus meselesine çevirdi. Ben her şeye rağmen saygıda kusur etmedim. Ancak eşime yumruk ve kül tablasıyla vurunca kayınpederimi itekleyerek uzaklaştırmaya çalıştım" dedi.

Düğün günlerini, yaşadıkları bu talihsiz olayla hatırlayacaklarını kaydeden Okay Barış Osmanoğlu, "Çocuklarımız olduğunda düğün görüntülerimizi nasıl izleteceğiz? "Bu düğünden sonra dayak yedik" mi diyeceğiz? Üç kuruş para için bunu yapmamalıydı. Ben paranın pulun peşinde değilim ama onun bu tavrı yüzünden takıları da ona vermedik. Kendimizde kaldı. Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI