Engelli kıza lezbiyen tacizi

Engelli kıza lezbiyen tacizi

İzmir'de zihinsel engelli bir kıza, başka bir kız arkadaşı tacizde bulundu.

Torbalı, Kazımpaşa İlköğretim Okulu’nda hizmetli olarak çalışan A.D., bir yıl önce sokakta bisiklet kullanan yüzde 50 mental geriliği olan M.U. ile tanıştı. Tanışmalarından 6 ay sonra tekrar karşılaşan A.D. ile M.U., arkadaşlıklarını ilerletti.

M.U., bekar olan A.D.’yi ailesi ile de tanıştırdı. Ailesi kızlarının sosyal çevreden uzak kalmaması için bu arkadaşlıkta bir engel görmeyip, onay verdi. Bunun üzerine A.D., zaman zaman M.U.’yu ziyaret edip, gezmeye çıkarmaya başladı. Geçen 11 Şubat’ta A.D., M.U.’yu evinden alıp, çalıştığı okula götürdü.

İddiaya göre, A.D., burada M.U.’yu bir odaya kilitleyip, elbiselerini çıkardıktan sonra cinsel tacizde bulundu. A.D., M.U.’yu daha sonra önce bir pastaneye götürdü, ardından da evine bıraktı.

Kızının dudaklarının kıpkırmızı olması dikkati çeken N.U. (55), merak edip sorduğunda M.U. "Ketçaplı makarna yedim o nedenle kırmızı" diye yanıt verdi. İkna olmayan N.U., kızını sıkıştırsa da konuşturamadı. Bu defa abla S.U. (34) "Ne oldu" diye sorunca, talihsiz kız, olanları ağlayarak, ablasına anlattı.

"AMELİYATLA ERKEK OLACAĞIM"

Bunun üzerine genç kızın ailesi, A.D., hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve savcılığa şikayette bulundu. Polisin ifadesine başvurduğu M.U., A.D.’nin kendisini taciz ettiğini belirtip, "A.D., 6 aydır zaman zaman bana bu tür tacizlerde bulunuyordu.

’Ameliyatla erkek olacağım. Sonra da seni İstanbul’a götürüp, evleneceğim’ diyordu. Yaşadıklarımızı kimseye anlatmamam için beni ölümle tehdit ediyordu" dediği öğrenildi.

Polis, şikayet üzerine A.D.’yi gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen A.D., polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayın duyulmasının ardından Yeniköy Köyü’nde yaşayan A.D., çalıştığı okuldaki görevinden uzaklaştırıldı.

Öte yandan, yaşadıklarının ardından pskolojisinin bozulduğu ileri sürülen M.U.’nun İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi göreceği öğrenildi. (Milliyet)