Eniştesini vurup otomobilden attı

Eniştesini vurup otomobilden attı

Kız kardeşine kötü davranan eniştesini otomobilde kurşun yağmuruna tutup, yola atan sanık Ali Sündük hakkında ömür boyu hapis isteniyor.

Kız kardeşine kötü davranan eniştesi Savaş Demircan'ı Bursa'ya gelirken otomobilde kurşun yağmuruna tutup yaraladıktan sonra yola atan tutuklu sanık Ali Sündük'ün yargılanmasına devam edildi. Çıktığı duruşmada suçunu kabul eden Sündük, "Kız kardeşime kötü davranan eniştem ondan ayrı yaşıyordu. Aralarını düzeltmek için kendisi ile Mudanya'da buluştuk. Alkol aldım, o içmedi. Dönüşte "Kız kardeşinden boşanacağım. Kimse beni döndüremez" dedi. Sonra silah çekti. Tabancasını elinden alıp onu yaraladım. Sonra da araçtan attım" dedi.

Bursa'da, geçtiğimiz Mart ayında, 27 yaşındaki Ali Sündük, sebze ve meyve halinde çalışan ve kız kardeşinden ayrı oturan eniştesi 33 yaşındaki Savaş Demircan'ı otomobilinde 8 kurşun ile yaraladı. Sündük daha sonra Demircan'ı, Merkez Yıldırım İlçesi Vakıf Mahallesi yakınlarında yola attı. Çevredekilerin görüp haber vermesi sonucu hastaneye kaldırılan Demircan uzun süren tedavi ardından sağlığına kavuştu. Olay sonrası polis tarafından meyve bahçesinde saklanırken yakalanan Ali Sündük ise tutuklandı.

Eniştesini vurup otomobilden attı

Hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Sündük'ün yargılanmasına devam edildi. Çıktığı duruşmada eniştesinin kendisini tahrik ettiğini söyleyen Sündük, şöyle dedi:

"Kız kardeşime kötü davranıyordu. Bu durum beni üzüyordu. Olay günü kendisi ile konuşup tekrar bir araya gelmeleri için birlikte Mudanya'ya gittik. Ben alkol aldım. O içmedi. Otomobil ile dönerken bana, "Kız kardeşinden boşanacağım. Kimse beni döndüremez" diyince sinirlendim. Tahrik etmeye devam etti. Bir ara tabancayı çıkardı. Bende elindeki silahı alıp ona ateş ettim. Yaralı halde yolun kenarına bıraktım. Sonra da yakalandım. Alkollüydüm. Ne yaptığımı bilmiyordum."

Eniştesini vurup otomobilden attı

Duruşmada, kendisini yaralayan Ali Sündük'ten şikayetçi olduğunu söyleyen Savaş Demircan, "Eşim ile aramızda sorun vardı. O gün beni arayan Ali, Mudanya'da konuşmamızı önerdi. İlişkilerin düzelmesi için. Bende kabul ettim. Gittik konuştuk. Bana, "kardeşim hamile" dedi. Bende kendisine, "Bu mümkün değil" dedim. Dönüşte o tuvalet ihtiyacını gidermek için durdurduğu otomobilden indi. Bende araçta müzik dinliyordum. Kapıyı açıp beni yaraladı. Sonrada otomobilden attı. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, 2014 yılında bıçakladıktan sonra otomobilden attığı arkadaşı Salih Saygın'ın, araçların çarparak ölmesi sonucu önce tutuklanan daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Sündük'ün yargılamasını erteledi.

DHA