Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tuttu !

Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tuttu !

Dünyaca ünlü İngiliz komedyen John Oliver, Erdoğan'a yaptığı şakaların dozunu kaçırdı.

ABD ve dünya gündemine şov programında sıkça yer veren başarılı İngiliz komedyen John Oliver, ABD’li HBO kanalında bu hafta yayınlanan “Last Week Tonight with John Oliver” adlı programının kapanışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptı. Daha önce defalarca şovuna Erdoğan’ı konu eden ünlü komedyen, bu kez ‘şakanın dozunu’ fazla kaçırdı.

‘O YASALAR ABD’DE OLSA BEN DE YARGILANIRDIM’

Erdoğan’ın Alman ceza yasasından yararlanarak Böhmermann’a dava açmasını izleyicilerine aktaran Oliver, bu tür bir yasanın ABD’de olmayışını kendisinin bir şansı olarak değerlendirdi. OTliver, diğer türlü kendisinin de yüksek güvenlikli bir hapisaneye atılabileceğini söyledi.

ERDOĞAN’A SESLENDİ: “KONU ŞU ERDOĞAN…”

Erdoğan’ın kadınlarla ve annelerle ilgili geçmişte söylediği sözleri programında tiye alan Oliver, programın kapanışını Erdoğan’ın 2003 yılında Bayrampaşa Şehir Parkı’nda attan düştüğü görüntülerle yaptı. Bu görüntülere daha önce de programında yer veren ünlü komedyen, Erdoğan’a şu şekilde seslendi: “Bu görüntüyü size daha önce göstermiştik. Muhtemelen tekrar da göstereceğiz. Çünkü konu şu, Erdoğan, eğer kendinle alay edilmesi konusunda çok endişeliysen kendi ülkende ve diğer ülkelerdeki ifadeleri bastırmamaya ve herkesin senin tekmelenme görüntünü görmek istemediği şekilde davranmaya çalış.”

John Oliver daha önce de, Ak Saray’ın ‘şaşasını’ ve ‘altın klozet’ tartışmalarını programına taşımıştı.