Erdoğan'ı eleştirecekti, gözaltına alındı

Erdoğan'ı eleştirecekti, gözaltına alındı
Güncelleme:

PTT Bank’tan çektiği 44 bin liralık krediye 116 bin lira geri ödeme çıkarılmasını protesto etmek isteyen üzerinde “Bu bir Erdoğan soygunudur” yazılı yelek giyen Mersinli bir esnaf, basın açıklaması yapamadan gözaltına alındı.

Ekonomik krizi, hükümetin ekonomi politikalarını ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Mersinli esnaf O.A., haziran ayında cumhurbaşkanını eleştiren pankartları işyerine asmak isterken polisler tarafından gözaltına alınmış ve 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hakkında dava açılmıştı.

Birgün gazetesinden Abidin Yağmur'un haberine göre 1 gün gözaltında tutulup çıktığı mahkemede denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakılan O.A., 7 Haziran’da iktidarın yanlış ekonomi politikaları ve ekonomik kiriz sebebiyle iflas ettiğini açıklamış ve dükkanını davul zurnayla kapatıp iktidara tepki göstermişti.

O.A., son olarak PTT Bank’tan çektiği kredinin faizine dikkat çekmek için Mersin Merkez PTT’den önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a faks çekeceğini ardından yüksek faizler hakkında basın açıklaması yapacağını duyurdu.

O.A. protestosunun duyurusunda şu sözlere yer verdi:

“Erdoğan'a dün esnafın sesi olarak kasa fırlattım, artık her yer korkmuyoruz dedim. Bugün ülkemdeki yasal faiz soygununun belgelerini, atıyorum. Hatta fırlatıyorum, Erdoğan'a fırlatıyorum. PTT bank tarafından aylık yüzde 5 yasal faizle vatandaş nasıl soyulur konulu basın açıklaması metni belgeli olarak, onaylı ödeme planı dahil, muhabir arkadaşlara dağıtılacaktır. 44 bin lira kredi çektim 116 bin TL geri ödemesi var, tefeci faizi de ancak bu kadar olur"

O.A., gazetecilere bildirdiği saatte Merkez PTT’de olmak üzere yola çıktı ancak basın açıklamasından haberdar olan polis, O.A.’yu basın açıklaması yapacağı yerden yaklaşık 50 metre mesafede durdurdu.

O.A.’nun PTT önüne gitmesine engel olan polisler önünde “Bu bir Erdoğan soygunudur. Her yer korkmuyoruz” arkasında ise “Dün Erdoğan’a kasa fırlattım şimdi Erdoğan’a yasal soygunun belgelerini atıyorum” yazılı yeleği O.A.’nun üzerinden aldı.

Yeleği polislere vermek istemeyen O.A. ile polisler arasında kısa süreli bir tartışma da yaşandı. Demokratik bir şekilde eylem hakkını kullanmak istediğini söyleyen O.A. polislere, “Görevinizi kötüye kullanıyorsunuz. PTT’den kredi çektim aylık yüzde beş faiz uyguladılar” diye tepki gösterdi.

O.A., basın açıklaması yapacağını duyurduğu PTT binasına yaklaştırılmadı ve polis aracına bindirilerek Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

 

 

Birgün