Erdoğan’ın okul arkadaşının projesine mühür

Erdoğan’ın okul arkadaşının projesine mühür
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınıf arkadaşı olan Mesut Toprak’a ait proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından durduruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaptığı incemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada toplam bin 611 konut ve 4 otelin yer aldığı 8 projenin durdurulduğunu duyurdu.

İmar planlarına ve yapı ruhsatlarına aykırılıkları bulunan projelerin ünite adetini verip isimlerini paylaşmayan Kurum, “ Bu imara aykırılıkların giderilmesi için ilgili firmalara bir ay süre verilmiştir.

Bu bir aylık süre içerisinde firmalarımız imara aykırılıkları giderecekler, gidermemeleri durumunda namı hesaplarına resen Bakanlık olarak, valilik, kaymakamlık eliyle de biz imara aykırılıkları gidereceğimizi buradan tüm vatandaşlarımıza iletmek isterim.

Bu çerçevede 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8, 32 ve 42’inci maddeleri gereği durdurma, yıkım ve para cezası işlemleri verilmiş ve ilgililer hakkında da Türk Ceza Kanunu’nun 184’üncü maddesi gereği işlem yapılacak” dedi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; durdurulan projelerden biri de Tay Group'un Four Seasons Resorts and Private Residence projesi. Tay Group'un Yalıçiftlik'te 1 milyon metrekarelik alana kuracağı Four Seasons Bodrum’un 2020 yılında açılması planlanıyordu. 1 milyar dolar yatırım değerine sahip projede 125 odalı otel ile 400 villa yer alacak.

Sözcü