Erzican'da gelin-kaynana kavgası kanlı bitti

Erzican'da gelin-kaynana kavgası kanlı bitti
Güncelleme:

Erzincan'da uzun süredir aralarında geçimsizlik olduğu iddia edilen gelin ile kayınvalidenin kavgası kanlı bitti. Tartıştığı gelini tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti.

Olay, sabah saatlerinde Kızılay Mahallesi, 1007. Sokak'ta meydana geldi. Nermin Y. (39), kahvaltı için kayınvalidesi Yaprak Y.'nin (64) evine geldi. İkili arasında bir süre sonra tartışma çıktı.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle gelin kaynana arasındaki tartışma alevlenerek kavgaya dönüştü. Nermin Y., çıkan kavga sonrası kayınvalidesini vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak kaçtı. Eve gelen Yılmaz Y. (73) eşinin kanlar içinde yerde buldu. Yılmaz Y.'nin bağrışları üzerine eve gelen komşular durumu polise ve 112'ye bildirdi.

Ağır yaralanan 5 çocuk annesi Yaprak Y., ambulansla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Şoka giren Yılmaz Y., gözyaşlarına boğuldu. Yaprak Y., burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan Nermin Y. ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Sabah kahvaltı yaptıktan sonra kendisinin kahveye gittiğini belirten Yılmaz Y., "Nermin, kardeşimin kızı. Oğlum Dursun'un eşiydi. Kahvaltı sofrasında onları yalnız bıraktım çıktım. Kahvede bir çay içtikten sonra canım sıkıldı, 'eve gideceğim' dedim. Eve geldim baktım kapı açık, eşim düşmüş kanlar içerisinde. Ne yaptıysam kendine gelmedi. Zor nefes alıyordu" diye konuştu. 

CİNAYETTEN DRAM ÇIKTI

Öte yandan hem yeğeni hem de gelini olan Nermin Y. tarafından eşinin bıçaklanarak öldürülmesi sonucu şoka giren Yılmaz Y., 3 ay öncede bir oğlunun diğer oğlu tarafından tüfekle vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Erzincan’ın Yoğurtlu beldesinde 24 Mart tarihinde meydana gelen olayda, Sancak Mahallesi'nde ikamet eden A. Y. (37) ile kardeşi H. Y. (27) arasında tartışma çıkmış, çıkan kavgada araya giren ağabey Yunus Y. (48) vurularak hayatını kaybetmişti.

Bu olayın ardından 20 gün önce ise Yılmaz Y.’in kızı eşi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmıştı.

İHA