Eşi o caniden boşandı

Eşi o caniden boşandı

Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in eşinin açtığı boşanma davasında karar çıktı. Mahkeme çifti boşadı.

Mersin'de üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan minibüs şoförü 26 yaşındaki Suphi Altındöken’in eşi 24 yaşındaki Neslihan Altındöken’in açtığı boşanma davası sonuçlandı. Mahkeme çifti boşarken, 5 yaşındaki erkek çocuğun velayetini anneye verdi.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat’ta, minibüs şoförü Suphi Altındöken tarafından tecavüz girişiminde bulunulduktan sonra öldürülüp, bilekleri kesilerek cesedi yakıldı. Türkiye’de büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili olarak cinayet sanıkları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmittin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Tarsus Ağır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

EŞİ BOŞANMA DAVASI AÇTI

Sanıkların yargılanmasına devam edilirken, Neslihan Altındöken de soy ismini taşımak istemediğini söylediği eşi Suphi Altındöken’den boşanmak için avukat Ebru Çatıkkaş’tan yardım istedi. Aynı zamanda Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı olan avukat Çatıkkaş, gerekli hazırlıkları yaparak Adana 1’inci Aile Mahkemesi’ne boşanma dilekçesi verdi. Dilekçeyi verdikten sonra ’Sonun Özgecan gibi olur’ diye tehdit telefonu alan Ebru Çatıkkaş’ın aracılığıyla açılan boşanma davasının 2’nci celsesinde karar çıktı. Mahkeme hakimi, çiftin boşanmalarına karar verip, çiftin 5 yaşındaki erkek çocuklarının velayetini anneye verdi.

Ayrıca hakim, Suphi Altındöken’in çocuğu ile kişisel ilişki kurma konusunda babanın cezaevinde olması ve çocuğun psikolojisinin olumsuz yönde etkilenmemesi için bu aşamada karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

'TEHDİTLER DEVAM EDİYOR'

İHA'nın haberine göre, Konuyla ilgili basın açıklaması yapan avukat Ebru Çatıkkaş, mahkemenin kararını yerinde bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kendisini Özgecan Aslan gibi öldürmekle tehdit ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Neslihan’a ulaşıp onu tehdit edip, istediğini yapamayınca hedef olarak beni koydu ve olayı şahsileştirerek bana düşmanlık yapıyor. Sürekli, öldüreceğini, Özgecan gibi öldüreceğini özellikle bir şekilde iletiyor. En ağır cezayı alacağını ve ömür boyu cezaevinden çıkamayacağını ümit ediyoruz ama cezaevinden çıkarsa bir gün, Özgecan’a, Neslihan’a ve bana yaptıklarını kendisine aynı şekilde yaşatacağım, gerekirse vururum da. Genelde telefonla tehdit ediliyorum, bir iki tane de mektup var. Başkaları aracılığıyla gönderiyor. Dosyada şuan gizlilik var, ayrıntılı bilgi veremiyorum. Başsavcımız da neredeyse seferber etmiş durumdalar. Birkaç faile ulaştık” şeklinde konuştu.

İHA&DHA