Eşini 19 kez bıçakladı, iyi hal indirimi aldı

Eşini 19 kez bıçakladı, iyi hal indirimi aldı
Güncelleme:

İstanbul Zeytinburnu'nda 10 yıllık eşini sokak ortasında 19 kez bıçaklayarak yaralayan sanığın cezasında ''iyi hal'' indirimi uygulandı. Sanık, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zeytinburnu'nda 2018 yılında tartıştığı 10 yıllık eşi Sedef V.'yi (27) sokak ortasında 19 kez bıçaklayarak yaralayan  tutuklu sanık Tuncer V. (39) "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan  iyi hal indirimi de uygulanarak 11 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldı. Sedef V.,  11 yıl 8 ayın sevindirici bir karar olmadığını, sanığın 4 ay kapalı cezavinde kaldıktan sonra açık cezaevine geçeceğini, kendisine yine aynı şeyleri yapacağını iddia ederek karara tepki gösterdi. 

"BEN DE MAĞDURUM HAYATIM KARARDI"
Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Tuncer V. ile taraf avukatları katıldı. Öte yandan müşteki Sedef V. de duruşmada hazır bulundu. Sanık Tuncer V., "Öldürme niyetim yoktu. Üzgünüm ve pişmanım. Keşke olmasaydı, ben de mağdurum hayatım karardı" dedi.

11 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti de "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan iyi hal indirimi de uygulanarak 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

"SOKAKTA TEK BAŞIMA YÜRÜYEMİYORUM. ARKAMA BAKARAK YÜRÜYORUM"
Davanın ardından konuşan Sedef V., 11 yıl 8 ayın sevindirici bir karar olmadığını, 4 ay kapalı cezavinde kaldıktan sonra açık cezaevine geçeceğini, kendisine yine aynı şeyleri yapacağını iddia etti. V., "Ben ne kendimi, ne çocuğumu koruyabileceğim. Adalet kadının yanında diyorlar ben kadının yanında da olduğuna inanmıyorum. Kadının yanında olsa iyi hal indirimi vermezdi. Hakimin karşısına geçip pişmanım diyen adama 4 yıl birden indirim veriyorlar. Kesinlikle pişman değil. Zaten cezaevinden sürekli mektuplarını yollayıp tehditlerini devam ettiriyor. Açık cezaevine çıktığında da telefon tehditlerine devam edecek. Alkolik, rahatsız bir adam. Zaten normal bir adam olsa 19 yerimden bıçaklamaz, normal şekilde ayrılık sağlardı. Yıllarca uğraştım, yıllarca uğraşmaya da devam edeceğim.  Sokakta tek başıma yürüyemiyorum. Arkama bakarak yürüyorum" dedi. Avukat Taha Erulaş, cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirterek, müvekkilinin dava süreciyle ilgili bilgi verdi. 

İDDİANAME
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay 21 Şubat 2018 tarihinde meydana gelen olay şöyle oldu:  Tuncer V. (39) alkol kullanması sebebiyle 10 yıllık resmi nikahlı eşi Sedef V. (27) ile bir çok kez tartıştı. Çift 2017 yılında 5 ay ayrı kaldı. Bu sürede Sedef V. ablasında kaldı eşinden de  şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayette bulundu. Olaydan 2 hafta önce Tuncer V., eşi ile ortak yaşadıkları  Zeytinburnu'ndaki evlerine gitti. Çift burada yine tartıştı, Tuncer V., eşi Sedef V.'e yumruk attı. Olay günü Sedef iş çıkışı hastalandığı için Tuncer V.'in annesine bıraktığı kızını görmek için Arnavutköy'e gitti. Sedef dönüşte tramvay ile Topkapı'ya geldi, Cevizlibağ'da yaya olarak yalnız başına yürüdüğü sırada arkasında giden Tuncer V.  'Seni öldürecem' dedi ve Sedef'e saldırdı. Olay sırasında yanında taşıdığı bıçaklarla eşinin hayati tehlike geçirecek şekilde birçok bıçak darbesiyle yaralayan Tuncer, olayın ardından kaçtı. Hastaneye kaldırılan Sedef V. tedaviye cevap verdi ve eylem teşebbüs aşamasında kaldı. Soruşturma sonunda Tuncer V.  hakkında "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan  13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

"SEN ZATEN ÖLDÜN' DİYEREK OLAY YERİNDEN KAÇTI"
Sedef V. daha önce verdiği ifadesinde şunları söylemişti:  "Sanığın elinde beş tane bıçak vardı. İlk darbeyi yüzüme  vurdu. Bıçak yüzümde kırıldı. Halen izi yüzümde mevcuttur ve görülmektedir. Ağzımı açamamaktayım, ikinci bıçak alnımda saçlı derime doğru vurdu.  Ve kafamda kırıldı. 'Seni öldüreceğim' diye sürekli bağırıyordu. Ben de kendimi yere attım, çok kan akıyordu. Artık  ayakta duramadım, yerdeyken üzerime çıktı. Sırtımda 19 tane bıçak yarası var. İki bıçak böbreğimde kırıldı ve kaldı, karnımdan ameliyat oldum bıçaklar karnımdan çıkarıldı. Sanık bana vurduğu sırada karşıdan  müdahale etmek için iki kişi geliyordu. Onların geldiğini görünce sanık 'Sen zaten öldün' diyerek olay yerinden kaçtı."

"KENDİMİ KAYBETMİŞTİM"
Sanık Tuncer V. de olay günü eşiyle tartıştığını ve kendini kaybettiğini belirterek, "Poşetteki meyve bıçakları ile müşteki eşime vurdum. O an için elime bıçaklar geldi. Çatallar veya kaşıklar gelseydi onları vururdum. Çünkü kendimi kaybetmiştim, cinnet geçirdim.  Dayanamadım. Bu eylemi yapmak zorunda kaldım. Müşteki eşime bıçakları vurduktan sonra insanların beni linç etmesinden korkarak  olay yerinden kaçtım" şeklinde ifade vermişti. 
 

DHA