Eski eşini mahkemede tehdit etti: Sevgiline mini etek giydireceğim

Eski eşini mahkemede tehdit etti: Sevgiline mini etek giydireceğim
Güncelleme:

Mersin'de eski eşini, 7 yaşındaki kızlarının gözü önünde pompalı tüfekle vuran ve ayağının sakat kalmasına neden olan Özkan Y., mahkemede tehditler savurdu.

Mersin'de boşandığı Hatun K.'yi (28), 7 yaşındaki kızlarının gözü önünde pompalı tüfekle vurarak, ayağının sakat kalmasına neden olan Özkan Y. (35), tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşmasında, genç kadını, sevgilisini kastederek, "Kocana söyle mini etek giydireceğim ona" diyerek, tehdit etti. Sinir krizi geçiren kadın, gözyaşlarına hakim olamadı.

Olay, Toroslar ilçesi Arpaç Sakarlar mevkisinde 27 Mayıs günü meydana geldi. İddiaya göre,
Özkan Y., velayeti 2 yıl önce boşandığı Hatun K.'de olan kızını bayram alışverişine götürmek istedi. Bunun üzerine ikili otogar yakınlarında buluştu. Hatun K., kızıyla birlikte Y.'nin otomobiline bindi. Özkan Y.'nin barışıp, yeniden bir araya gelme teklifinde bulunması üzerine ikili tartışamaya başladı. Bu sırada Özkan Y., otomobili ıssız bir yöne doğru sürmeye başladı.  Durumdan şüphelenen Hatun K., yavaşlayan araçtan inip kaçmaya başladı. Özkan Y., yanında getirdiği pompalı tüfek ile Hatun K.'ye 3 el ateş etti. Sağ ayağından vurularak yaralanan Hatun K., hastaneye kaldırıldı. Polis tarafından yakalanan Özkan Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatun K., uzun süreli tedaviye rağmen koltuk değneğiyle yürümek zorunda kalırken, Özkan Y. hakkında 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

AVUKATLARDAN İDDİANAMEYE İTİRAZ
Mersin Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanık Özkan Y. ile şikayetçi Hatun K. ve avukatları katıldı. Hatun K.'nin avukatları, sanığın daha önce de müvekkillerini bıçakla öldürmeye çalıştığını bu nedenle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava olduğunu bildirerek, Özkan Y.'nin cezaevinden gönderdiği tehdit içerikli mektupları delil olarak sundular. Avukatlar, "Sanık cezaevinden tehditlerine devam etmektedir. Çıktığı takdirde müvekkilimizi üçüncü defa öldürmeyi deneyecek" dediler.

Duruşmada söz alan Hatun K. ise "Dışarı çıksın istemiyorum. Çıkınca beni öldürecek. Çocuklarım için korkuyorum" diye konuştu.

DURUŞMADA DA TEHDİT ETTİ
Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen sanık Özkan Y. ise, "Yedi yıl birlikte kaldık, başıma gelmeyen kalmadı. En ufak bir şeyde karakola gidiyordu. Olay günü bayram arifesi olduğu için çocuğumu almak için yanına gittim. Öldürmek kastım olsaydı tüfekte kalan son fişeği de sıkardım. Pişmanım, uzlaşmak istiyorum" dedi. Hatun K.'nin "Madem öyle neden tehdit ediyorsun?" diye sorması üzerine de Özkan Y., eski eşinin birlikte olduğunu ileri sürdüğü sevgilisini kastederek, "Kocana söyle mini etek giydireceğim ona" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasının incelenmesi ile Hatun K.'ye Adli Tıp Kurumu'ndan alınacak raporun beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

DHA