Eski PKK'lı yöneticiden Demirtaş'a sert sözler

Eski PKK'lı yöneticiden Demirtaş'a sert sözler

Eskiden PKK'da yöneticilik yapan Metin Oktay, hendek ve barikat politikası için çok sert sözler söyledi.

90'lı yıllarda PKK yöneticiliği yapan Metin Oktay, "Demirtaş'ın çocuğu özel okulda okurken benim çocuğumun okulu yakılıyor" dedi.

Diyarbakırlı Metin Oktay, 1997 ve 1999 yıllarında PKK yöneticiliği yaptığını cezaevinde yattığını belirterek, bugün yaşanan çatışmalar ile hendek ve barikatlardan PKK’yı sorumlu tuttu. PKK’nın ısrarla ve iddia ile zulüm politikalarını farklı yönlerden icra etmeye başladığını belirten Oktay, şunları söyledi:

"DEMİRTAŞ'IN ÇOCUĞU ÖZEL OKULLARDA OKURKEN..."

"1990’larda faili meçhul cinayetler ve yargısız infazlar devlet tarafından işlenirken, bugün PKK safları tarafından işlenmektedir. Biz bunu kabul etmiyoruz. SelahattinDemirtaş’ın, Pervin Buldan’ın çocukları özel okullarda Avrupa’larda okurken, Diyarbakır’da Vehbi Koç İlkokulu’nu yakarak benim çocuğumun eğitimine engel olmaya çalışıyorlar. Bu engel olmayı da, Selahattin Demirtaş, hendek politikası olarak savunuyor. Biz bunu kabul etmiyoruz.

"OKUL YAKARAK EĞİTİM HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALIYORLAR"

Suriye’deki savaşı bölgemize taşımak istiyorlar. Ve burada en çok mağdur olacak olan bizim mazlum halklarımızdır. Kardeşlerimizdir, biziz kısacası. Yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Hendeklerle barikatlarla, kepenk kapatmalarla, okul yakarak eğitim hakkımızı, sağlık ocaklarını kapatarak sağlık hakkımızı elimizden alıyorlar.

"BUNU YAPAN DEVLET DEĞİL"

Bunu yapan devlet değil. 1990’larda devlet bu politikaları yürütüyordu, artık devlet değil PKK bu politikaların baş müdavimi olmuştur. Bu halk bugüne kadar korkusuzca mücadelesini yaptı. 1990’larda, o zalim, despot cumhuriyetçi anlayışa nasıl karşı koyduysak bugün de PKK’ya karşı gereken direniş neyse her yerde göstereceğiz. Bir canımız var onu da almak istiyorlarsa buyursunlar gelsinler. Biz kimsenin malına canına kast etmeyeceğiz. Onurumuzla direneceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız"